Na hlavný obsah

Západ Slovenska potrápila poľadovica, počasie spôsobilo nehody aj na východe

Na diaľnici D2 sa zrazili tri kamióny.

Západ Slovenska potrápila poľadovica, počasie  spôsobilo nehody aj na východe
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Na západnom Slovensku pokryla cesty aj chodníky poľadovica. Zapríčinila komplikácie v doprave a spôsobila viacero nehôd. V Bratislave bola v utorok (23. 1.) ráno obmedzená premávka električiek, centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava zaznamenali nápor pacientov s úrazmi po pošmyknutí.

Na klzké cesty na západnom Slovensku upozornila aj polícia. Na sociálnej sieti informovala o viacerých nehodách. Na diaľnici D2 za Stupavou smerom do Bratislavy na 51. kilometri sa zrazili tri kamióny. Na poľadovicu a šmyk treba dávať pozor aj pred Miloslavovom smerom z Bratislavy na Vinohradníckej ulici.

Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk upozornila na mrznúce mrholenie v okresoch Senica a Piešťany a v oblasti Šamorína a Bukovej.

„Upozorňujeme, že kvôli mrznúcemu dažďu a poľadovici sú viaceré cesty, najmä na západnom Slovensku, extrémne klzké,“ uviedla polícia. Vyzýva vodičov, aby pri jazde zvýšili opatrnosť, jazdu prispôsobili stavu ciest.

Komplikácie na východe

V súvislosti s aktuálnymi poveternostnými podmienkami eviduje polícia komplikácie aj na východe Slovenska. Do 10. hodiny v Košickom kraji zaznamenali dokopy 25 škodových udalostí a dve dopravné nehody na cestách. Uviedla to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Takmer vo všetkých okresoch Košického kraja sa na cestách nachádza neupravená kašovitá vrstva snehu, prípadne vrstva nového snehu. „Cestári priebežne prechádzajú kritické úseky ciest, pričom sú prioritne zameraní na komunikácie, ktoré využívajú MHD a linkové autobusy v kraji. V teréne je momentálne aj množstvo príslušníkov Policajného zboru, ktorí kritické úseky ciest regulujú a usmerňujú,“ dodala Ivanová.

Polícia vyzýva všetkých vodičov, aby vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky zvážili nutnosť svojej cesty a v prípade, ak je ich cesta nevyhnutná, jazdili opatrne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko