Na hlavný obsah

NHL: Tatar bodoval po štyroch zápasoch, jedinú gólovú akciu Seattlu odštartoval aj zakončil Eberle

Tatar zaznamenal okrem asistencie aj jednu plusku a tri strely na bránku.

NHL: Tatar bodoval po štyroch zápasoch, jedinú gólovú akciu Seattlu odštartoval aj zakončil Eberle
Pravé krídlo Seattlu Kraken Jordan Eberle (7) sa teší s ľavým krídlom Tomášom Tatarom (90) a obrancom Brianom Dumoulinom (vpravo) po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal v noci na pondelok (22. 1.) asistenciu v zámorskej NHL.

Bol pri jedinom góle svojho Seattlu v podaní Jordana Eberleho, ich tím prehral s Torontom 1:3:

V Seattli otvoril skóre Auston Matthews a poslal hostí do vedenia 1:0. Vsietil tak už svoj piaty gól v uplynulých štyroch zápasoch. Prvý triumf od 9. decembra zaznamenal jeho spoluhráč a brankár Iľja Samsonov. Od víťazstva 4:0 nad Nashvillom to bol jeho šiesty duel.

Tatar zaznamenal okrem asistencie aj jednu plusku, tri strely na bránku a na ľade strávil 15:02 minúty. Bodoval prvýkrát po štyroch zápasoch a v tejto sezóne má bilanciu štyri góly a dvanásť asistencií. Jedinú gólovú akciu Seattlu z 35. minúty odštartoval aj zakončil Eberle.

Tatarovi posunul po mantineli puk za bránku a Slovák sa zbavil dvoch protihráčov. Puk vyviezol do ľavého kruhu a jeho strela skončila na hokejke Jareda McCanna, ktorý posunul puk úspešnému strelcovi Eberlemu.

V ďalšom zápase zvíťazila Ottawa nad Philadelphiou 5:3. Dva góly hostí strelil Tim Stützle, v domácom drese mal bilanciu 2+1 Jegor Zamula. Do zostavy „senátorov“ sa vrátil po vypršaní 41-zápasového dištancu za porušenie pravidiel o stávkovaní Shane Pinto a pripísal si jednu asistenciu.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport