Na hlavný obsah

NHL: Tatar zažil vydarenú noc, dvoma gólmi pomohol k triumfu Seattlu

Pre 33-ročného slovenského útočníka to bol 18. bod v sezóne.

NHL: Tatar zažil vydarenú noc, dvoma gólmi pomohol k triumfu Seattlu
Pravé krídlo Seattlu Kraken Jordan Eberle (7) sa teší s ľavým krídlom Tomášom Tatarom (90) a obrancom Brianom Dumoulinom (vpravo) po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol dvoma gólmi k triumfu Seattlu nad Chicagom 6:2 v nočnom zápase NHL.

Pre 33-ročného slovenského útočníka to bol 18. bod v sezóne:

Tatar nazbieral v 43 zápasoch 6 gólov a 12 asistencií:

Nathan MacKinnon si štyrmi gólmi a asistenciou predĺžil bodovú šnúru v domácich dueloch od úvodu sezóny už na 24 zápasov.

Jeho Colorado zdolalo Washington 6:2. Dvadsaťosemročný Kanaďan sa v tabuľke produktivity posunul na prvé miesto pred Nikitu Kučerova.

Po 48 odohraných zápasoch má na svojom konte 82 bodov za 30 gólov a 52 asistencií. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral v drese hostí 15:28 minút, pripísal si mínusový bod.

Bodovú šnúru si predĺžil aj Sam Reinhart z Floridy. V zápase Panthers proti Arizone prispel k víťazstvu 6:2 gólom a asistenciu a bodoval v jedenástom zápase po sebe. Matthew Tkachuk strelil dva góly a pridal asistenciu.

Toronto zdolalo Winnipeg 1:0, rozhodol o tom gól Austona Matthewsa 47 sekúnd pred koncom predĺženia. Brankár domácich Iľja Samsonov zneškodnil všetkých 32 striel súpera a zaznamenal druhý shutout v sezóne a dvanásty v kariére.

Carolina bodovala v ôsmom zápase

Carolina bodovala v ôsmom zápase po sebe na klzisku súpera. V Bostone triumfovala 3:2 a ukončila Bostonu deväťzápasovú bodovú šnúru a päťzápasovú víťaznú sériu.

Dvoma bodmi sa v drese hostí blysli Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho. Brankár Spencer Martin pri svojom debute v bráne Hurricanes urobil 26 úspešných zákrokov.

Bodovú sériu na 10 zápasov predĺžil Vancouver, no z víťazstva v zápase so St. Louis sa tešili hostia. O ich triumfe rozhodol v predĺžení Brayden Schenn.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport