Na hlavný obsah

A. Danko sa podrobil dychovej skúške 15 hodín po nehode. Polícia disponuje kamerovým záznamom

Šéf SNS minulý týždeň zdemoloval semafor.

A. Danko sa podrobil dychovej skúške 15 hodín po nehode. Polícia disponuje kamerovým záznamom
Podpredseda parlamentu Andrej Danko. Foto: RTVS

Podpredsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka po dopravnej nehode, ktorú spôsobil minulý štvrtok (11. 1.) krátko pred 23.30 h, bratislavskí dopravní policajti podrobili dychovej skúške. Mala negatívny výsledok. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na svojom facebooku.

Fúkať mu však dali až 15 hodín po nehode. „S podozrivým sa podarilo policajtom, ktorí vec objasňoval, skontaktovať až v piatok (12. 1.) v čase o 14.30 h, kedy bol vypočutý a podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ uviedla polícia.

„V čase príchodu hliadky polície na miesto nebolo zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča,“ vysvetlila polícia.

Polícia údajne disponuje aj kamerovým záznamom z Dankovej nehody, upozornil portál SME. „Mestská polícia Bratislava dostala požiadavku od Policajného zboru o poskytnutie kamerového záznamu, vyhovela a záznam poskytla ešte v piatok,“ povedal hovorca bratislavského magistrátu Peter Bubla.

Ešte v piatok začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko