Na hlavný obsah

Poslanci Hlasu nepodporia program mimoriadnej schôdze o odvolávaní Andreja Danka

Chcú počkať na výsledky vyšetrovania Dankovej nehody.

Poslanci Hlasu nepodporia program mimoriadnej schôdze o odvolávaní Andreja Danka
Zľava Peter Pellegrini a Andrej Danko si podávajú ruky. Foto: TASR/Jakub Kotian

Poslanci Národnej rady (NR) SR za Hlas-SD sa zdržia pri hlasovaní o schvaľovaní programu mimoriadnej schôdze o odvolávaní Andreja Danka z postu podpredsedu NR SR.

Chcú si počkať na výsledky vyšetrovania Dankovej nehody. Opozícia podala návrh na jeho odvolanie, poslanci sa ním majú zaoberať vo štvrtok (18. 1.) od 17.00 h.

Hlas-SD očakáva, že po skončení vyšetrovania v závislosti od jeho výsledkov zaujme Danko k incidentu jasný osobný i politický postoj.

„Dovtedy však Hlas-SD odmieta podporovať zjavné politické zneužívanie celej témy parlamentnou opozíciou, ktorá používa na predstaviteľov vládnej koalície úplne iný morálny meter ako na svojich vlastných nominantov v minulosti,“ uviedla v stanovisku hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Hovorkyňa zopakovala, že Hlas-SD po dopravnej nehode šéfa SNS vyhlásil, že v prípade preukázania jeho vážneho porušenia zákona vidí priestor aj na vyvodenie politickej zodpovednosti.

„Nehodu momentálne vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní, pričom z rozhodnutia generálneho prokurátora skúmajú aj trestnoprávny rozmer tohto skutku,“ uviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko