Na hlavný obsah

Biely piesok s priezračnou vodou, ale aj netradičné severské pobrežia: Toto je desať najkrajších pláží Európy

Rebríček zostavili na základe hodnotení turistov.

Biely piesok s priezračnou vodou, ale aj netradičné severské pobrežia: Toto je desať najkrajších pláží Európy
Rebríček najkrajších pláží v Európe zostavili na základe hodnotení turistov. Foto: Unsplash/koláž RTVS

Pláže s horúcim pieskom, útesmi, krásnymi výhľadmi, ale aj netradičné severské pobrežia obsadili prvých desať miest v tohtoročnom rebríčku najkrajších európskych pláží.

Cestovateľský portál Tripadvisor zostavil rebríček podľa toho, ako dané pláže hodnotili turisti v priebehu posledných dvanástich mesiacov.

Celý zoznam najlepšie hodnotených pláží v Európe nájdete na webovej stránke portálu. Toto je prvých desať z nich:

1. Praia da Falésia

Pláž v Portugalsku je podľa portálu známa najmä svojimi útesmi, pieskom a modrou vodou. Turistom okrem leňošenia na piesku ponúka aj surfovanie či prechádzku po vyhliadkovom chodníku na vrchole útesov.

Praia da Falésia.
Praia da Falésia. Foto: Unsplash

2. Spiaggia dei Conigli

Spiaggia dei Conigli sa nachádza na talianskom ostrove Lampedusa. Farbu piesku a vody opisujú viacerí jej návštevníci ako „unikátnu“. Podľa portálu je táto pláž ideálna na oddych.

Spiaggia Dei Conigli.
Spiaggia Dei Conigli.Foto: Profimedia

3. La Concha Beach

Pláž La Concha sa nachádza priamo v španielskom meste San Sebastian a turistom ponúka obrovské piesočné pobrežie a priezračnú modrú vodu. Vďaka svojej polohe je podľa portálu ideálnym miestom pre rodiny s deťmi, ktorým ponúka množstvo aktivít. Bonusom sú aj výhľady, ktoré si chvália viacerí návštevníci pláže.

La Concha Beach.
La Concha Beach.Foto: Unsplash

4. Reynisfjara Beach

Po plážach so zlatistým pieskom sa na štvrté miesto rebríčka dostala pláž Reynisfjara na Islande. Jej čierny piesok, mohutné vlny, útesy a lávové útvary pôsobia dramatickým dojmom a návštevníkom ponúkajú fascinujúce výhľady.

Reynisfjara Beach.
Reynisfjara Beach.Foto: Unsplash

5. Playa de Las Canteras

Playa de Las Canteras sa nachádza na treťom najväčšom a najnavštevovanejšom z Kanárskych ostrovov v Španielsku Gran Canaria. Vďaka svojej polohe ponúka návštevníkom možnosť spoznať miestnu kultúru, gastronómiu aj večerný život.

Playa de Las Canteras.
Playa de Las Canteras.Foto: Unsplash

6. Falassarna Beach

Pláž Falassarna na gréckom ostrove Kréta je známa najmä pre výhľady, ktoré ponúka. Plytšia voda na pobreží ponúka možnosť prebádať podmorský život. Vhodné podmienky na šnorchlovanie sú tam vďaka priezračnej modrej vode a ružovom piesku.

Falassarna Beach.
Falassarna Beach.Foto: Unsplash

7. Nissi Beach

Podobnú scenériu, ako pri predchádzajúcej pláži, ponúka aj pláž Nissi na Cypre. Mnohí návštevníci tejto pláže ju v hodnoteniach pre cestovateľský portál chválili najmä pre jej čistotu.

Nissi Beach.
Nissi Beach.Foto: Unsplash

8. Myrtos Beach

Pláž Myrtos na gréckom ostrove Kefalonia je pre turistov príťažlivá najmä pre jej kobaltovo modrú vodu. Je obklopená horami, takže ponúka aj fascinujúce výhľady.

Myrtos Beach.
Myrtos Beach.Foto: Unsplash

9. Playa de Maspalomas

Do rebríčka sa dostala aj ďalšia pláž na turistami obľúbenom ostrove Gran Canaria (Kanárske ostrovy, Španielsko) – Playa de Maspalomas. Cestovateľský portál ju opisuje ako „priestrannú pláž s nápadnými zlatými piesočnými dunami a krištáľovo čistou vodou“.

Playa de Maspalomas.
Playa de Maspalomas. Foto: Unsplash

10. Black Sand Beach

Prvú desiatku najkrajších a najlepšie hodnotených pláží v Európe uzatvára ďalšia islandská pláž Black Sand Beach. Ako už z názvu vyplýva, pre turistov je atraktívna najmä vďaka čiernemu piesku. Lávové útvary na pobreží, jaskyne a útesy sú obľúbeným fotogenickým miestom mnohých ľudí z celého sveta.

Black Sand Beach.
Black Sand Beach.Foto: Unsplash

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet