Na hlavný obsah

F1: Mega prestup je realitou. Hamilton opúšťa Mercedes a mieri k veľkému rivalovi

Britský jazdec po sezóne 2024 v tíme z Maranella nahradí Carlosa Sainza.

F1: Mega prestup je realitou. Hamilton opúšťa Mercedes a mieri k veľkému rivalovi
Sedemnásobný majster sveta F1 Lewis Hamilton šokujúco prestúpil z Mercedesu k veľkému rivalovi z Ferrari. Foto: Profimedia

Sedemnásobný majster sveta F1 Lewis Hamilton šokujúco prestúpil z Mercedesu k veľkému rivalovi z Ferrari. Britský jazdec po sezóne 2024 v tíme z Maranella nahradí Carlosa Sainza. Informáciu vo štvrtok (1. 2.) večer potvrdil súčasný zamestnávateľ Hamiltona.

Informácie o prekvapivom prestupe v priebehu dňa priniesli televízia Sky Sports či špecializovaný portál Autosport. „Lewis si aktivoval opciu na uvoľnenie v zmluve, ktorú oznámil v auguste minulého roka. Táto sezóna bude preto jeho poslednou za ´strieborné šípy´,“ uviedol Mercedes vo svojom vyhlásení.

Nová sezóna F1 odštartuje v sobotu 2. marca Veľkou cenou Bahrajnu. Hamilton pôsobí v Mercedese od roku 2013 a vlani podpísal dvojročný kontrakt do konca sezóny 2025, ten však nedodrží a v nemeckom tíme zostane len do konca nasledujúcej sezóny.

Tridsaťdeväťročný pretekár predtým jazdil za McLaren, s ktorým získal prvý titul majstra sveta. V čase, keď zasadne do kokpitu Scuderie, bude mať 40 rokov.

Ferrari sa o jeho služby uchádzalo už dlhšie, no doteraz ho nedokázalo presvedčiť. Talianska stajňa nedávno oznámila, že podpísala nový viacročný kontrakt s Monačanom Charlesom Leclercom, zmluva s druhým pilotom Carlosom Sainzom však vyprší na konci tohto roka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport