Na hlavný obsah

Podvodníci lovili mužov na internetovej zoznamke. Získali intímne fotografie, následne ich vydierali

Poškodení zaslali stovky eur na rôzne účty.

Bratislavskí kriminalisti odhalili páchateľov, ktorí na internetovom fóre pre dospelých nadviazali komunikáciu s viacerými mužmi pod vymysleným ženským profilom a viedli s nimi komunikáciu so sexuálnou tematikou.

Muži posielali svoje intímne fotografie v domnienke, že komunikujú s dospelou ženou.

„Po zaslaní fotografií im volal muž vydávajúci sa za otca maloletej dcéry. Ten im oznámil, že ich dcéra sa po prezretí fotografií psychicky zrútila a rozbila telefón,“ píše polícia na sociálnej sieti.

Následne od mužov požadoval náhradu za rozbitý telefón v rôznych sumách s hrozbou, že ak nezaplatia, tak ich nahlásia na polícii. Poškodení z obavy oznámenia skutku na polícii zaslali stovky eur na rôzne účty.

„V rámci množstva vykonaných procesných a operatívnych úkonov došlo k zadržaniu štyroch osôb, boli vykonané domové prehliadky a iné zaisťovacie úkony,“ doplnili policajti.

Zadržané osoby obvinili za pokračovací zločin vydierania v súbehu s prečinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva a formou účastníctva. Hrozí im trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

„V prípade dvoch obvinených bol vyšetrovateľom spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko