Na hlavný obsah

Pri ruskom Volgograde horela obrovská ropná rafinéria. Zasiahnuť ju mal ukrajinský dron

Plamene sa podarilo dostať pod kontrolu.

Požiar vypukol v noci na sobotu (3. 2.) v ropnej rafinérii vo Volgogradskej oblasti na juhozápade Ruska. Príčinou mal byť ukrajinský dronový útok, uviedol tamojší gubernátor Andrej Bočarov. Informuje o tom agentúra AFP.

„Vo volgogradskej rafinérii vypukol požiar, keď tam spadol jeden z dronov,“ spresnil Bočarov s tým, že hasičom sa nadránom podarilo plamene dostať pod kontrolu a nikto neutrpel zranenia.

Ruský ropný gigant Lukoil, ktorý rafinériu vlastní, na svojej webovej stránke uvádza, že ide o „najväčšieho producenta ropných produktov v južnom federálnom okruhu“, ktorý pokrýva osem oblastí juhozápadného Ruska. Rafinéria sa nachádza južne od mesta Volgograd, pripomína AFP.

Miestne médium V1 zverejnilo fotografie, na ktorých podľa neho zachytili explóziu počas nočného dronového útoku. Tamojší obyvatelia pre V1 uviedli, že došlo až k dvom výbuchom.

Ruské ozbrojené sily medzitým informovali, že protivzdušná obrana zostrelila alebo zneškodnila štyri drony v Belgorodskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou, dva vo Volgogradskej oblasti a jeden v okolí mesta Rostov na Done.

Ukrajina už niekoľko mesiacov dronmi útočí na územie Ruska, ktoré takmer pred dvoma rokmi spustilo na jej územie vojenskú inváziu, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet