Na hlavný obsah

Problematická križovatka v Trenčianskej Teplej by mohla dostať nové riešenie

Na obnovu ľudia čakajú už 20 rokov.

Problematická križovatka v Trenčianskej Teplej by mohla dostať nové riešenie
Križovatka v Trenčianskej Teplej. Foto: RTVS

Ľudia, ktorí cestujú medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami, stoja každý deň v dlhých kolónach. Problémom je križovatka na štátnej ceste prvej triedy. Na obnovu tam čakajú takmer 20 rokov. Teraz dostali od štátu prísľub nápravy.

Križovatka v Trenčianskej Teplej predstavuje pre vodičov zdržanie. Pri odbočovaní na nej v smere z kúpeľného mesta na Trenčín trávia veľmi dlhý čas. Situácia je podľa nich neúnosná.

„Fakt sú tu aj 500-metrové z Trenčianskych Teplíc, chodia nám cez bočné ulice, už sme tam dali zákaz. Keď to vidíte, sú tam jamy, kopce. Už od roku 2004 bojujeme o to, aby sa križovatka opravila,“ hovorí starosta Trenčianskej Teplej Milan Berec.

Problematickej križovatke v trenčianskej obci sa v Správach RTVS venovala redaktorka Dominika Kusá:

Už v minulosti novú križovatku naprojektovali. Jej realizácia však zlyhala. Obec k tomu všetko potrebné pripravila, aj vyrovnanie pozemkov. „Keby to robila obec, už by to bolo hotové. Ale stavebné povolenie musí robiť štát a štát povedal nie,“ dodal starosta.

Ministerstvo prisľúbilo riešenie

Problém prišiel do Trenčianskej Teplej preveriť aj štátny tajomník ministerstva dopravy Igor Choma. Prisľúbil nápravu.

„Kde sme prijali nejaké uznesenie v zmysle, že ideme robiť zatiaľ svetelnú križovatku. Súbežne s tým sa bude pripravovať aj veľká okružná križovatka. Riešenia na stole sú. Minister dopravy aj ja sa zasadíme o to, aby termíny, ktoré sme si povedali, boli splnené,“ zdôraznil Choma.

Starosta verí v skorú nápravu. „To nie je také drahé. Svetlá sa tu dajú nainštalovať za 14 dní, keď spravia s dopravným inšpektorátom. Keď povedali hneď, ja to beriem hneď. Štátny mi dal vizitku, keď povedal hneď mi píšte, tak ja budem písať,“ uzavrel Berec.

„Svetelná križovatka by mala byť hotová v priebehu 12 až 16 mesiacov,“ ozrejmil riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest SSC v Žiline Ivan Brečka.

Svetelnú križovatku by následne mala nahradiť takzvaná turbo križovatka, ktorú vodiči poznajú napríklad z neďalekého Trenčína.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny