Na hlavný obsah

Zo siedmich svedkov prišli len traja. Prípad Daniela Tupého odročili, obžalovaný A. Puškár tvrdí, že pozná vraha

Adam Puškár trvá na svojej nevine.

Zo siedmich svedkov prišli len traja. Prípad Daniela Tupého odročili, obžalovaný A. Puškár tvrdí, že pozná vraha
Na snímke obžalovaný Adam Puškár. Foto: TASR/Pavol Zachar

Výpoveďami troch svedkov pokračovalo pojednávanie v prípade takmer 19 rokov starej vraždy Daniela Tupého. Obžalovaný advokát Adam Puškár trvá na svojej nevine. Tvrdí, že vie, kto zavraždil študenta. Povie to pred súdom neskôr.

Sudca na pojednávanie predvolal sedem svedkov vraždy Daniela Tupého. Vypovedať prišli len traja. Miroslav Ivica sa pozná s obžalovaným advokátom viac ako dvadsať rokov. Nespomína si, že by bol Adam Puškár na mieste počas útoku na Daniela Tupého.

„Predlžuje to proces, ja by som to chcel mať čím skôr za sebou a dúfam, že svedkovia budú chodiť. Dvaja ma nepoznali, jeden nevie, či som bol na mieste, nemám čo hodnotiť,“ reagoval obžalovaný advokát Adam Puškár.

„Zaujímavé boli výpovede, že vtedy, keď dochádzalo k útokom a dopichaniu ľudí, tak padla informácia, že pravdepodobne mali niekoho na polícii, že sa im nič nestalo,“ uviedol otec Daniela Tupého Daniel Tupý st.

Ako dopadlo pojednávanie v prípade vraždy Daniela Tupého zisťoval v relácii Správy RTVS z regiónov redaktor Timotej Pisch:

Adam Puškár trvá na svojej nevine a zároveň tvrdí, že vie, kto zavraždil Daniela Tupého. Plánuje to povedať pred súdom neskôr. Podľa rodiny zavraždeného študenta to mohol povedať dávno.

„Uvítam, keď pán Puškár predstúpi pred súd a bude vypovedať. A uvítam, keď budú akceptovať naše návrhy, ktoré sa týkajú výpovedí osôb, ktoré ho označili ako útočníka s nožom z roku 2008,“ povedal právny splnomocnenec rodiny Daniela Tupého Roman Kvasnica.

„Nie je úlohou nášho klienta objasňovať tento skutok, to bolo úlohou vyšetrovateľov. Mali na to 18 rokov a dodnes sa im to zjavne nepodaril. Vyzerá to, že situácia, aká je dnes na hlavnom pojednávaní, nenasvedčuje tomu, že to spravili, ako mali,“ skonštatovala advokátka Adama Puškára Michaela Matušíková.

Do hry môže vstúpiť nový Trestný zákon

Pokiaľ vojde do účinnosti novela Trestného zákona, vražda Daniela Tupého by mohla byť premlčaná. V takom prípade by Adam Puškár chcel očistiť svoje meno rozhodnutím súdu.

„Premlčanie, to je remíza, že asi ste to urobili, ale nestihli sme to odsúdiť, ale ja potrebujem mať rozsudok, či som vinný, alebo nevinný. Takže ja sa, samozrejme, premlčania vzdám a budem trvať na tom, aby bol proces dokončený,“ ozrejmil Adam Puškár.

„Nechápem jednu vec, ako môže niekto skracovať premlčacie doby pri vražde. Ja si myslím, že aj tých 20 rokov je málo, vražda by nemala byť nikdy premlčaná,“ podotkol Daniel Tupý st.

Pojednávanie v prípade vraždy Daniela Tupého bude pokračovať na Mestskom súde Bratislava 20. mája. Sudca naň predvolal ďalších šiestich svedkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko