Na hlavný obsah

Andrej Danko: Keby Rusi chceli, tak Ukrajinu prejdú hore-dole

V relácii Interview :24 - špeciál priblížil, ako by mal vyzerať ideálny prezident.

Andrej Danko: Keby Rusi chceli, tak Ukrajinu prejdú hore-dole
Andrej Danko v relácii RTVS Interview :24 - špeciál. Foto: RTVS/Samuel Barta

Vznik demilitarizovanej zóny s ochranou OSN na Ukrajine je jediné riešenie vojny u nášho suseda. Vyhlásil to v relácii Interview :24 – špeciál  kandidát na prezidenta a podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

„Každá vojna končí tým, že v nejakom momente sa zložia zbrane, či sa to páči jednej, alebo druhej strane,“ dodal.

„Rusi sú na územiach, kde chceli byť. Keby chceli, tak desaťkrát hore-dole prejdú Ukrajinu. Sú na územiach rusky hovoriaceho obyvateľstva a tie obsadili,“ tvrdí Danko.

Obsadenie Kyjeva podľa neho nikdy nebolo cieľom Ruska. „To možno hovorili západné agentúry, keby chceli, tak je to dávno celé hore-dole preorané. Rusko má takú silu a disponuje kvalitnou armádou,“ skonštatoval.

Prijal výzvu

Danko v relácii aj priblížil čo ho motivovalo kandidovať na post hlavy štátu. „Mrzí ma, že sme nemali koaličnú dohodu na jednom kandidátovi, keď sme sa nedohodli, tak som prijal výzvu v rámci národných síl,“ uviedol.

Štiepenia hlasov národniarskych voličov sa neobáva. „Verím, že Slováci si vyberú prezidenta, ktorý bude mať skutočné vlastnosti a nie to čo tu bolo predtým, teda Čaputová,“ povedal. „Slovensko dnes potrebuje prezidenta, ktorý bude v súhre so Smerom, Hlasom a SNS,“ dodal.

O tom, aký by mal byť nový prezident Slovenska, má Danko jasnú predstavu. „Mal by milovať slovenčinu ako Štúr, mal by mať odvahu a schopnosti ako Hurban, bojovnosť ako Štefánik, vieru ako Hlinka a schopnosti ako Husák,“ vyhlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko