Na hlavný obsah

Maďarskí voliči určite zohrajú úlohu v tom, kto sa stane nasledujúcim prezidentom, myslí si politický komentátor

K. Forró získal vyše 60-tisíc hlasov.

Maďarskí voliči určite zohrajú úlohu v tom, kto sa stane nasledujúcim prezidentom, myslí si politický komentátor
Krisztián Forró získal najväčšiu podporu v komárňanskom a dunajskostredskom okrese. Foto: SITA/Mária Frisová, Branislav Bibel, koláž RTVS

Jedným z dôležitých faktorov, ktoré môžu ovplyvniť výsledok druhého kola prezidentských volieb, bude to, ako sa zachovajú maďarskí voliči.

Kristián Forró ako jediný kandidát z tohto prostredia získal v prvom kole prezidentských volieb len necelé tri percentá hlasov. Zvíťazil v okrese Dunajská Streda a Komárno, získal vyše 65-tisíc hlasov. Na druhej strane Ivan Korčok dominoval v okresoch Galanta a Šaľa a Peter Pellegrini zase v okresoch Nové Zámky či Levice.

Rozhodnutie strany Szövetség-Aliancia, ktorej predsedom je Forró, o podpore jedného alebo druhého kandidáta ešte negarantuje, že Maďari žijúci na Slovensku budú hlasovať ako monolit. Myslí si komentátor denníka Új Szó Géza Tokár.

„Budeme predpokladať, že rozdiel medzi dvoma kandidátmi bude pomerne malý. Maďarskí voliči budú určite zohrávať úlohu v tom, kto bude nasledujúcim prezidentom Slovenskej republiky,“ zhodnotil Tokár

Ako volia maďarskí voliči a čo ovplyvňuje ich rozhodovanie opísal v relácii Aktuálne :24 komentátor denníka Új Szó Géza Tokár:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko