Na hlavný obsah

Nedobrovoľne z nej vysťahovali dôchodcov, ktorí nemali kam ísť. Budovu teraz mesto predáva

Mesto uviedlo, že koná transparentne.

Nedobrovoľne z nej vysťahovali dôchodcov, ktorí nemali kam ísť. Budovu teraz mesto predáva
Mestská budova v Trenčianskych Tepliciach. Foto: RTVS

Mestská budova, z ktorej sa museli nedobrovoľne vysťahovať seniori v Trenčianskych Tepliciach, je na predaj. Naplnil sa podľa nich plánovaný scenár.

Kauzu sledujeme od začiatku, zdravotne znevýhodneným nájomcom nepredĺžilo mesto zmluvy. Argumentovalo zlým stavom objektu. Seniori pre nízke dôchodky nemali kam ísť. Zastali sa ich viaceré inštitúcie, vec rieši aj polícia. Mesto uviedlo, že koná transparentne.

Vila v lukratívnej časti Trenčianskych Teplíc je najnovšie na predaj. Prerokovali to mestskí poslanci. „Schválili sa podmienky na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže,“ uviedol zamestnanec Správy majetku na MsÚ v Trenčianskych Tepliciach Michal Dzamko.

„Určite vyhrá ten, kto dá najlepšiu ponuku. Kto to bude, neviem,“ povedala primátorka mesta Trenčianske Teplice Zuzana Frajková Ďurmeková.

„Pani primátorka to mala premyslené už hneď, ako nám dala výpoveď. To bolo pripravené, plánované,“ pomyslel si bývalý nájomník mestskej budovy Štefan Bábik.

Vysťahovaniu seniorov sa v Správach RTVS z regiónov venovala Dominika Kusá:

Ešte minulý rok v budove bývalo jedenásť seniorov so zdravotným znevýhodnením. Ukončenie nájomnej zmluvy ich prekvapilo. „Áno, plakali sme,“ prezradil Bábik.

„Budova je v nevyhovujúcom technickom stave, sú nevyhnutné rekonštrukcie. Aktuálne je budova nefunkčná,“ vyhlásil Dzamko.

Mesto nemá na obnovu financie

Ešte v júni sme sa pýtali, či neexistuje kupec, ktorý by mal o objekt záujem. „Mesto má určite plány túto budovu opraviť, keďže nemá veľa toho majetku, aspoň dočasné úvahy, aké sú, je zveľaďovať majetok a ponechať ho vo vlastníctve mesta,“ uviedla pracovníčka MsÚ v Trenčianskych Tepliciach Barbora Zajačková.

Podľa primátorky nemá aktuálne kúpeľné mesto na obnovu budovy potrebné financie. „Prednosť má asanovať vlastný majetok, ktorý denne využívame. Zlý stav v škole, potrebujeme nadstaviť škôlku, kapacitne nestačíme,“ povedala primátorka.

Vysťahovanie seniorov rieši komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím, obrátila sa na Generálnu prokuratúru.

„V predmetnej veci vyšetrovateľ z Trenčína začal trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania zločinu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Momentálne prebiehajú v rámci vyšetrovania procesné úkony, hlavne vo forme výsluchov poškodených,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

„Čo sa týka odpredaja budovy, preštudujeme si všetky podklady, materiály a zápisnice z rokovaní, aby sme preskúmali, že všetko prebehlo v súlade so zákonom,“ dodala hovorkyňa Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím Elena Koritšánska.

Vila je na predaj za vyše 400-tisíc eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny