Na hlavný obsah

NHL: Patrik Koch zažil premiéru v drese Coyotes, Šimon Nemec sa vrátil do akcie

V akcii boli štyria Slováci a ani jeden z nich sa nezapísal do kanadského bodovania.

Slovenský hokejista Patrik Koch si v noci na piatok (8. 3.) odbil premiéru v zámorskej NHL. Vo štvrtok ho povolala Arizona, ktorá prehrala s Minnesotou 2:5.

V akcii boli dokopy štyria Slováci a ani jeden z nich sa nezapísal do kanadského bodovania.

Minnesota vsietila štyri góly v záverečnom dejstve a pomohlo jej aj 23 zákrokov brankára Marca-Andreho Fleuryho.

Jeho nórsky spoluhráč Mats Zuccarello mal zas tri asistencie a bol aj pri víťaznom góle Joela Erikssona Eka v 48. minúte. Koch bol v tretej obrannej dvojici s Juusom Välimäkim a odohral 9:20 minúty.

Mal jednu strelu na bránku, štyri hity a dostal desaťminútový trest za účasť v šarvátke na konci duelu.

Zároveň sa stal 97. slovenským hráčom so štartom v profilige:

Súčasťou tímu je aj jeho krajan a útočník Miloš Kelemen, ktorý v tomto ročníku odohral desať zápasov a pripísal si asistenciu.

Slafkovský s prehrou v Caroline

Montreal s Jurajom Slafkovským prehral na ľade Caroliny 1:4, za ktorú chytal po vyše piatich mesiacoch Frederik Andersen. Dán vynechal 50 zápasov pre problémy so zrážaním krvi.

Dva góly zaznamenal jeho spoluhráč Brady Skjei. Slafkovský nebodoval v siedmom z predošlých ôsmich stretnutí – zápas ukončil s dvoma mínuskami, jednou strelou na bránku, a dvoma hitmi. Na ľade strávil 18:30 minúty.

Šimon Nemec sa po jednom stretnutí strávenom na tribúne vrátil do akcie, keď jeho New Jersey vyhralo nad St. Louis 4:1.

Pod taktovkou nového trénera Travisa Greena, pre ktorého to bolo prvé víťazstvo s Devils, bol v tretej obrannej dvojici s Lukom Hughesom.

Meier s čistým hetrikom

Na triumfe mal výrazný podiel Timo Meier, ktorý si pripísal čistý hetrik. Pri štvrtom góle mal aj asistenciu a jeho tím ukončil trojzápasovú sériu prehier. Nemec bol na ľade 17:34 minúty, mal mínusku a raz vystreli na bránku.

Jeho krajan Erik Černák z Tampy Bay prehral na domácom ľade s Calgary 3:6. Jegor Šarangovič z tímu hostí mal kariérové maximum so štyrmi bodmi (2+2) a prispel k šiestemu triumfu svojho tímu v uplynulých siedmich dueloch.

Tampa zas vyhrala len jeden z predošlých šiestich domácich duelov. Černák bol na ľade 17:40 minúty, rozdal jeden hit a obdržal dvojminútový trest za držanie.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport