Na hlavný obsah

Ničia ho ľudia bez domova, vôľa obnoviť ho nie je. Bývalý internát v Rimavskej Sobote chcú niektorí poslanci predať

Mesto ho vlastní od roku 2014.

Ničia ho ľudia bez domova, vôľa obnoviť ho nie je. Bývalý internát v Rimavskej Sobote chcú niektorí poslanci predať
Bývalý internát v Rimavskej Sobote. Foto: RTVS

O budúcnosti bývalej budovy internátu znova rokujú mestskí poslanci Rimavskej Soboty. Roky chátra a všetky pokusy obnoviť ju stroskotali. Niektorí navrhujú jej predaj. Mesto objekt vlastní od roku 2014.

„Momentálne tam máme asi 15, 20, 25 bezdomovcov. Ničia tú budovu. Však to je katastrofa. Tam chodia požiarnici, každý týždeň nám tam horí,“ skonštatoval primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Bývalý internát ničia bezdomovci. Aký bude jeho osud zisťoval v reportáži v Aktuálne :24 redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

Primátor sa pokúšal presadiť nápad s výstavbou bytov pre rodiny s deťmi. U poslancov však nepochodil. Súčasný viceprimátor navrhuje budovu predať. „Ja si myslím, že keď to ponúkneme a keď nájdeme podnikateľa, ktorý toto kúpi, tak veľmi dúfam, že využije aj v prospech mesta,“ pokračoval viceprimátor Attila Halász.

Nie všetkým poslancom sa tento zámer pozdáva. Diskusia o predaji bola na zasadnutí zastupiteľstva ostrá. „Je tu veľké riziko, že sa zbavíme majetku a nový majiteľ tejto budovy si s ňou bude môcť urobiť v podstate čo chce,“ povedal mestský poslanec Michal Demeter.

„Máme kladné vzory tu v meste, kde sa kúpili podobné budovy a dnes sú využité, dajme tomu, ako byty alebo nejaké priestory, priestory na podnikanie,“ priblížil Halász. Predkladatelia odhadujú, že mesto by mohlo budovu predať za 700-tisíc až 800-tisíc eur.

O ďalšom osude a prípadnom predaji budovy bývalého internátu v Rimavskej Sobote budú rozhodovať mestskí poslanci na najbližšom zastupiteľstve koncom marca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny