Na hlavný obsah

Nový integrovaný systém v Banskobystrickom kraji stále trápi vodičov aj cestujúcich

Problémy naďalej pretrvávajú.

Nový integrovaný systém v Banskobystrickom kraji stále trápi vodičov aj cestujúcich
Kupovanie lístka v prímestskom autobuse. Foto: RTVS

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) pretrvávajú problémy s novým dopravným systémom v prímestských autobusoch. Sťažujú sa vodiči aj cestujúci. Regionálna samospráva tvrdí, že by ich mali čoskoro vyriešiť.

Nový integrovaný dopravný systém spustili v BBSK začiatkom februára. Už vtedy hlásili vodiči technické poruchy na zariadeniach, ktoré majú vybaviť cestujúcich. Napriek viacerým zásahom kompetentných stále nefungujú dostatočne.

„Už týždeň a pol nevydávame lístky, lebo terminál nefunguje. Nejde tlačiareň ani GPS. Stále sa vyhovárajú, že to dajú do poriadku,“ povedal vodič autobusu Radoslav Koška.

Ťažkosti registrujú aj cestujúci. Krajská samospráva rieši sťažnosti dennodenne. Predseda kraja tvrdí, že väčšinu nedostatkov už odstránili.

„Každým dňom sa počet problémov zmenšuje. Zároveň už máme uzavretý okruh problémov, neprichádzajú nové a na všetky problémy poznáme riešenia,“ priblížil predseda BBSK Ondrej Lunter.

Ťažkostiam s dopravným systémom v prímestských autobusoch v BBSK sa v Správach RTVS z regiónov venoval redaktor Radovan Kondrlík:

Zlyhalo nastavenie systému

Podľa člena Dopravnej komisie BBSK zlyhalo nastavenie systému a treba zlepšiť najmä jeho základy. „Podcenil sa hardvér alebo softvér. Vodiči robia, čo vedia,“ uviedol odborár a člen Dopravnej komisie BBSK Róbert Molnár.

„Chybu sme už odstránili. Treba ešte doinštalovať tzv. stabilizátor napätia do autobusov. Ten už sme objednali. Budúci týždeň ho budeme mať a následne ho budeme dávať do autobusov,“ dodal predseda Lunter.

Šéf regionálnej banskobystrickej samosprávy zároveň prisľúbil, že problémy s novým dopravným systémom by mali vyriešiť v dohľadnom čase.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny