Na hlavný obsah

O britskej princeznej Kate sa pred oznámením rakoviny šírili rôzne konšpirácie. Ľudia tvrdili, že má dvojníčku

Konšpiračné teórie o Kate boli živené informačným vákuom.

O britskej princeznej Kate sa pred oznámením rakoviny šírili rôzne konšpirácie. Ľudia tvrdili, že má dvojníčku
Na sníme z videa princezná z Walesu Catherine. Foto: TASR/AP

Na lavičke v parku vo svetri a džínsoch vyslala princezná Kate smutné posolstvo o rakovine. Spája ju to s mnohými rodinami, ktoré čelili podobným momentom.

Video princeznej z Walesu, ktoré je svojím spôsobom bezprecedentné, je dojemnou pripomienkou toho, ako veľmi ju monarchia potrebuje, napísal v sobotu (23. 3.) server BBC News.

Na kráľovskej scéne Kate naozaj chýba a palác preto nepochybne dúfa, že posun k väčšej otvorenosti ohľadom jej zdravia bude bodom, kedy ustanú špekulácie.

Konšpiračné teórie o Kate boli živené informačným vákuom. Teraz je k dispozícii oveľa jasnejší popis toho, čo sa stalo od jej januárovej operácie. Výbuch fám bol pre Catherine a princa Williama krušným obdobím. Odhalenie jej rakoviny prepisuje to, čo sa v posledných týždňoch stalo.

Chemoterapiu Kate začala koncom februára, a teraz je zrejmé, že odhalenie rakoviny bolo dôvodom, prečo sa princ William na poslednú chvíľu nezúčastnil zádušnej omše za svojho krstného otca.

Princeznej Kate sa aj v Správach RTVS venoval Viliam Ovsepian:

Ďalšie momenty špekulácií na sociálnych sieťach – upravená fotografia zo Dňa matiek a video páru na nákupoch s tvrdením o dvojníčke – prišli až po tom, ako Catherine podstúpila chemoterapiu. Palác teraz vyzýva na zachovanie súkromia a chce urobiť hrubú čiaru za mediálnou búrkou posledných týždňov.

Návrat k oficiálnym povinnostiam sa odkladá

Neočakáva sa, že by sa Catherine a princ William objavili s kráľovskou rodinou na Veľkonočnú nedeľu, a ani princeznú nečaká skorý návrat k oficiálnym povinnostiam. Budúci týždeň na Zelený štvrtok, ktorý je pevnou súčasťou kráľovského kalendára, bude kráľovná Camilla reprezentovať kráľa Karola. Tá v posledných mesiacoch vedie kráľovskú rodinu a čoraz častejšie sama podniká cesty, ktoré by predtým patrili jej manželovi.

O tom, kto sa zúčastní júnovej vojenskej prehliadky pri príležitosti osláv narodenín britského panovníka, sa ešte len bude rozhodovať. Medzinárodné cesty sa tiež zdajú v nedohľadne. Princ William pokračuje vo svojich projektoch. Pravdepodobne však obmedzí cesty v snahe zostať blízko domova a chrániť si rodinný život.

Video však pripomína, prečo bude kráľovská rodina chcieť, aby sa Kate zotavila a vrátila na verejnosť. V nahrávke na lavičke s jarnými kvetmi v pozadí je priamočiarosť. Podala triezve posolstvo, ale s pozitívnym očakávaním, že sa čoskoro uzdraví a zotaví.

Ako Kate povedala, myslí teraz na mnoho rodín, ktoré rakovina zasiahla. „Pre všetkých, ktorí čelia tejto chorobe, nech už v akejkoľvek podobe, prosím, nestrácajte vieru ani nádej,“ povedala Catherine. „Nie ste na to sami,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet