Na hlavný obsah

V Tatrách horel apartmánový dom: Zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči

Vznikla škoda vyše 200-tisíc eur.

V Tatrách horel apartmánový dom: Zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči
Požiar apartmánového domu v Tatranskej Lomnici. Foto: RTVS

Takmer dvadsať hasičov v utorok (26. 3.) večer zasahovalo pri požiari na sídlisku v Tatranskej Lomnici. Oheň sa šíril zo strechy obytného domu, v ktorom je osem bytov.

Ľudí sa podarilo okamžite zalarmovať. Plamene zasiahli podkrovný apartmán. V čase požiaru sa v ňom nikto nenachádzal. Hasičom sa požiar podarilo uhasiť dve hodiny po polnoci.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove potvrdil, že na miesto smeruje požiarno-expertízna skupina, ktorá sa bude zaoberať príčinami jeho vzniku. Škoda bola predbežne odhadom vyčíslená na 210 000 eur.

„Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb a nebola nutná ani evakuácia,“ uviedol operačný dôstojník. Požiar nahlásili krátko pred 20.30 h, na mieste zasahovala takmer 20 profesionálov z Vysokých Tatier a tiež miestni dobrovoľníci.

Oheň, ktorý zachvátil dva byty a strechu apartmánového domu, sa podarilo hasičom dostať pod kontrolu okolo 22.00 h. Ďalšie takmer štyri hodiny dohášali lokálne a skryté ohniská.

Začali trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

 Polícia už na mieste vykonala obhliadku za prítomnosti znalcov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru aj špeciálne vycvičeného psa na vyhľadanie ohniska požiaru.

„Obhliadka sa konala aj za prítomnosti pracovníkov Požiarno-technického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR,“ uviedla Ligdayová s tým, že okresný policajný vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony potrebné na zistenie skutkového stavu veci.

Požiaru apartmánového domu v Tatranskej Lomnici sa venovala aj RTVS v Správach :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny