Na hlavný obsah

VIDEO: Rafinériu v Rusku pohltili plamene, údajne ju zasiahol ukrajinský dron

Pri požiari nemalo dôjsť k obetiam ani zraneniam.

V rafinérii v ruskej Syzrani, ležiacej 750 kilometrov juhovýchodne od Moskvy, vypukol požiar, ktorý podľa miestnych úradov spôsobil útok ukrajinského dronu. Informovala o tom v sobotu (17. 3.) agentúra Reuters s odvolaním sa na gubernátora Samarskej oblasti Dmitrija Azarova.

Na záberoch na sociálnych sieťach vidno mohutné plamene, ktoré zachvátili zariadenia na spracovanie ropy v Samarskej oblasti. Pri požiari nikto neutrpel zranenia, uviedol Azarov na sociálnej sieti Telegram.

Podľa gubernátora sa terčom útoku ukrajinských dronov stali dve rafinérie firmy Rosnefť v oblasti. Tá v Syzrani začala horieť, útok na rafinériu v Novokujbyševsku sa podarilo odvrátiť. Robotníkov v oboch zariadeniach evakuovali.

Telegramový kanál Baza napísal, že požiar v Syzrani zachvátil plochu 500 štvorcových metrov.

Ako poznamenáva ruskojazyčný server BBC, od začiatku týždňa už napadli najmenej tri veľké ruské rafinérie. Agentúra Bloomberg odhadla, že tieto rafinérie predstavujú asi 12 percent ruskej kapacity rafinérie ropy.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok (15. 3.) uviedol, že Ukrajina, bojujúca proti ruskej agresii, chce rozšíriť výrobu technologicky vyspelejších dronov s dlhým doletom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet