Na hlavný obsah

Smer-SD predstavil kandidátov do eurovolieb, v prvej pätici aj Ľ. Blaha a E. Kaliňák

Kandidátku povedie europoslankyňa Monika Beňová.

Smer-SD predstavil kandidátov do eurovolieb, v prvej pätici aj Ľ. Blaha a E. Kaliňák
Strana Smer-SSD predstavila kandidátku do eurovolieb. Foto: Facebook/Smer-SSD

Strana Smer-SD predstavila kandidatúru do eurovolieb 2024. Jej líderkou bude dlhoročná europoslankyňa Monika Beňová. Informoval o tom predseda strany a premiér SR Robert Fico na tlačovej konferencii.

Do volieb do Európskeho parlamentu budú v prvej pätici kandidovať Ľuboš Blaha, Erik Kaliňák, Judita Laššáková a Katarína Roth Neveďalová. Fico povedal, že Blaha sa vzdá postu podpredsedu Národnej rady SR a Kaliňák poslaneckého mandátu, ak ich zvolia do Európskeho parlamentu (EP).

Fico potvrdil, že túto kampaň budú brať vážnejšie ako v minulosti. „Uvedomujeme si, že účasť voličov nebude príliš vysoká, bude veľmi záležať na mobilizácii každej jednej politickej strany,“ vyhlásil na tlačovej konferencii.

Predseda strany od poslancov Smeru, ktorí budú zvolení do EP očakáva, že sa budú veľmi jasne stavať k reforme Európskej únie, pokiaľ ide o návrhy na zefektívnenie rozhodovania EÚ.

„Sú tu rôzne pokusy odobrať členským štátom EÚ právo veta, toto je červená čiara,“ zdôraznil Fico. Potvrdil tiež, že strana je proti nelegálnej migrácii. Kampaň plánujú začať 1. mája.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko