Na hlavný obsah

Ukrajina a Rusko na seba v noci opäť útočili dronmi, hlásia zranených

Útoky mali spôsobiť požiar v tepelnej elektrárni.

Ukrajina a Rusko na seba v noci opäť útočili dronmi, hlásia zranených
Ľudia odstraňujú trosky zo svojich bytoch na mieste ruského leteckého útoku v Záporoží. Foto: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko

Ukrajinská armáda v noci na pondelok (25. 3.) pri odrážaní nočných útokov v Mykolajivskej a Odeskej oblasti zneškodnila štyri samovražedné drony. Informovala o tom britská stanica BBC.

V meste Mykolajiv v dôsledku dronového útoku došlo k poškodeniu energetického zariadenia a bytového domu, kde bolo zranených niekoľko osôb.

Z Odesy hlásia poškodenie zariadenia energetickej infraštruktúry. Spoločnosť Ukrenerho objasnila, že v oboch prípadoch šlo o elektrické rozvodne, informovala britská stanica BBC.

Priamo zásahom rozvodní neutrpel zranenia nik. K zraneniam jedenástich osôb došlo pri páde úlomkov zneškodnených dronov na dvojposchodovú bytovú budovu v Mykolajive.

Radnica v Odese oznámila, že v pondelok nebudú v meste premávať električky ani trolejbusy. Prerušené bolo aj vyučovanie v tých materských školách, kde bola prerušená dodávka elektriny.

V útokoch pokračovala aj Ukrajina

Agentúra AFP dodala, že v útokoch na energetické zariadenia za frontovou líniou pokračovala aj ukrajinská armáda. Podľa ruského ministerstva obrany bolo len nad územím Rostovskej oblasti zneškodnených jedenásť ukrajinských bezpilotných lietadiel.

V dôsledku vlny Ukrajine pripisovaných útokov v pondelok ráno hlásili požiar v Novočerkaskej elektrárni v Rostovskej oblasti – jednej z najväčších tepelných elektrární.

Gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev spresnil, že požiar vyradil z prevádzky dva bloky elektrárne, čím nakrátko prerušil dodávky elektriny zákazníkom.

Rostovská oblasť hraničí s Ukrajinou a jej metropola je sídlom ruského vojenského velenia pre ofenzívu na Ukrajine.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet