Na hlavný obsah

Väčšina personálu gastroenterologickej kliniky v bratislavskej Petržalke stiahla svoje výpovede

Informovala o tom ministerka zdravotníctva.

Väčšina personálu gastroenterologickej kliniky v bratislavskej Petržalke stiahla svoje výpovede
Fakultná nemocnica sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke. Foto: TASR/Martin Baumann

Väčšina personálu gastroenterologickej kliniky Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke stiahla svoje výpovede a zostáva pracovať na klinike. Informovala o tom ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Zamestnanci mali pôvodne od 1. apríla nastúpiť do Nemocnice svätého Michala v Bratislave (UN-NsM).

„Väčšina lekárov, sestier aj sanitárov už stiahlo výpovede, takže zostávajú pracovať v nemocnici na Antolskej,“ uviedla. Podpis memoranda o spolupráci medzi UN-NsM a Univerzitnou nemocnicou v Bratislave (UNB), pod ktorú spadá gastroenterologická klinika v Petržalke, preto nateraz považuje za bezpredmetný.

„Pokiaľ zamestnanci zostanú pracovať tam, kde sú, tak memorandum je v tomto štádiu bezpredmetné,“ povedala ministerka. Deklarovala, že zdravotná starostlivosť ohrozená nebude.

Hovorkyňa UNB Eva Kliská potvrdila, že lekári, sestry a sanitári z gastroenterologickej kliniky v Petržalke prehodnotili svoje rozhodnutie a výpovede postupne sťahujú.

„Veľmi si vážime rozhodnutie zamestnancov i naďalej pracovať pre Univerzitnú nemocnicu Bratislava, v ktorej liečime pacientov z celého Slovenska,“ dodala.

Viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterologickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda podali výpovede koncom januára, upozornila na to TASR. Od 1. apríla mali pôsobiť na novej klinike v UN-NsM.

Rezorty zdravotníctva a vnútra sa po medializácii výpovedí dohodli na uzavretí memoranda o spolupráci, ktoré malo pacientom aj po 31. marci garantovať vyšetrenia a liečbu na oboch klinikách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko