Na hlavný obsah

Za ten istý veľkonočný nákup zaplatíme viac ako vlani. Tohtoročné sviatky budú drahšie

Slováci mi sa pri nákupoch mali riadiť pravidlami.

Za ten istý veľkonočný nákup zaplatíme viac ako vlani. Tohtoročné sviatky budú drahšie
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Maroš Černý

Nákupy na Veľkú noc sú už v plnom prúde, pravdou však je, že tento rok nás sviatky jari vyjdú drahšie ako vlani. Nakupovať treba s chladnou hlavou, radia odborníci.

Ak chcete ušetriť, mali by ste sa pri nakupovaní riadiť istými pravidlami. Dôležité je podľa obchodníkov najmä sledovať akcie. Pred Veľkou nocou sú lacnejšie práve tradičné sviatočné produkty.

„Najviac čo evidujem je olej, ktorý najviac klesá, takisto mlieko, mliečne výrobky, vajcia, takisto maslo a múka,“ priblížil námestník pre marketing v obchodnom reťazci s potravinami Filip Francisci.

Tento rok si za sviatočný stôl priplatíme o tri percentá viac ako vlani. Najviac zaplatíme za ovocie a zeleninu. „Ak sme vlani urobili nákup za 100 eur, tak teraz nás ten istý nákup vychádza na 103 eur,“ informovala analytička finančnej a investičnej skupiny Eva Sadovská.

O niečo drahšie je tento rok aj veľkonočné tankovanie. Za pohonné hmoty zaplatia motoristi o dve až štyri percentá viac ako vlani. Cestu za rodinou alebo na výlet Slovákom neuľahčí ani hromadná doprava.

Cestovné v autobusoch sa navýšilo o takmer 20 percent, vlaky sú na tom o niečo lepšie, zdraželi o jedno percento. Pokiaľ ide o sviatky všeobecne, najdôležitejšie je podľa analytikov nezadlžovať sa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko