Na hlavný obsah

Vlak po zrážke tlačil taxík ešte približne 100 metrov. Dvaja cestujúci zahynuli, jedna žena je vážne zranená

Podľa obyvateľov obce nejde o prvú nehodu na tomto železničnom priecestí bez rámp.

Vlak po zrážke tlačil taxík ešte približne 100 metrov. Dvaja cestujúci zahynuli, jedna žena je vážne zranená
Zrážka vlaku a osobného auta v obci Pitelová. Foto: RTVS

Pri zrážke vlaku a osobného auta v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom zahynuli dvaja ľudia. Jedna žena je vážne zranená. Príčinu nehody vyšetrujú.

O utorkovej (26. 3.) nehode informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR aj banskobystrická krajská polícia na svojej sociálnej sieti.

Z doposiaľ nezistených príčin vošiel taxík na trať práve vo chvíli, keď tadiaľ prechádzalo diagnostické dráhové vozidlo. Po zrážke tlačilo diagnostické vozidlo taxík ešte približne 100 metrov. V aute sedeli okrem vodičky dvaja zákazníci – muž a žena, tí nehodu neprežili.

„48-ročná vodička bola z miesta nehody prevezená so zraneniami leteckou záchrannou službou do banskobystrickej nemocnice,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

„Pacientku sme prijali na kliniku anesteziológie a intenzívnej medicíny. Jej stav je momentálne stabilizovaný,“ potvrdila hovorkyňa FNsP F.D Roosevelta Ružena Maťašeje.

„V súvislosti s touto dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ doplnila hovorkyňa KR PZ Banská bystrica.

Nejde o prvú nehodu na priecestí

Podľa obyvateľov Pitelovej nejde o prvú nehodu na tomto železničnom priecestí bez rámp. Žiadna však nebola takáto vážna.

„Označenie tam je to na nás, že či dodržiavame pravidlá cestnej premávky alebo nie,“ povedala obyvateľka Pitelovej.

Zamestnanci železníc neboli zranení a nedošlo ani k poškodeniu infraštruktúry. Trať museli na niekoľko hodín odstaviť a vlakovú dopravu nahradiť autobusmi.

Priamo na mieste nehody boli redaktori RTVS Marek Pivoluska a Miriam Dobrotová. Viac informácií priniesli v Správach RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny