Na hlavný obsah

Buď postúpia do štvrťfinále alebo si zahrajú o zotrvanie medzi elitou. Osemnástku čaká na MS záverečný duel v skupine

Mladí Slováci doteraz prehrali všetky tri zápasy v skupine.

Buď postúpia do štvrťfinále alebo si zahrajú o zotrvanie medzi elitou. Osemnástku čaká na MS záverečný duel v skupine
Na snímke slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov na MS v hokeji. Foto: iihf.com

Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov sa na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Fínsku zatiaľ trápi. Mladí Slováci prehrali s Američanmi, Lotyšmi aj Fínmi, pred záverečným súbojom v základnej A-skupine proti Nórom majú „nôž na krku“.

Ak totiž prehrajú a v tabuľke obsadia poslednú piatu priečku, na šampionáte si nezahrajú vo štvrťfinále, ale budú bojovať iba o zotrvanie medzi svetovou elitou. Medzi osmičku najlepších postúpia Slováci v prípade, ak zdolajú Nórov minimálne o tri góly.

Na utorkový (30. 4.) súboj proti Nórom sa zverenci trénera Martina Dendisa pripravovali dôkladne na pondelkovom tréningu. „Najviac sme sa venovali tým veciam, ktoré nám nešli v predchádzajúcich zápasoch, predovšetkým presilovkám a oslabeniam,“ uviedol útočník Michal Liščinský podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Z pohľadu slovenského výberu nepríjemne nevyzerá iba nula v kolónke získaných bodov, ale aj trojka ako počet strelených gólov z troch duelov.

„Nemáme za sebou najlepšie zápasy, ale myslím si, že sme ukázali aj pozitívne momenty, na ktorých môžeme stavať. Verím, že štvrtý zápas zvládneme a postúpime do štvrťfinále s víťaznou mentalitou,“ pokračoval 18-ročný košický rodák, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v materskom HC Košice v juniorskom družstve.

Proti Nórom hrali Slováci v decembri na domácom turnaji, v Poprade nad nimi viedli 4:2 a podľahli im 4:5 po samostatných nájazdoch. „Nórsko je nepríjemný súper. Sú to dobrí korčuliari, majú skúsených hráčov. Všetci v tíme však veríme v naše schopnosti a myslím si, že to zvládneme. Treba veľa strieľať a tlačiť sa do zakončenia,“ uzavrel Liščinský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport