Na hlavný obsah

Slovenské rady na MS v Česku by mohla doplniť ďalšia posila z NHL

Fehérváryho Washington je zápas od vyradenia.

Slovenské rady na MS v Česku by mohla doplniť ďalšia posila z NHL
Slovenský obranca Martin Fehérváry (42) počas zápasu play-off NHL medzi jeho Washingtonom Capitals a New York Rangers. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Martin Fehérváry si pripísal v noci na sobotu (27. 4.) asistenciu za Washington Capitals v treťom zápase prvého kola play-off zámorskej NHL. Jeho tím nestačil na víťaza základnej časti New York Rangers 1:3 a prehráva už 0:3 na zápasy.

Za Rangers získal dva body za gól a asistenciu Vincent Trocheck. V deviatej minúte bol pri víťaznom presnom zásahu v podaní Barclaya Goodrowa.

Jeho tímu výrazne pomohol k víťazstvu brankár Igor Šesťorkin, ktorý dosiahol 96,6-percentnú úspešnosť zákrokov, keďže vykryl 28 striel. Jednu z nich vyslal aj Fehérváry, ktorý asistoval v šiestej minúte pri úvodnom góle zápasu v podaní Johna Carlsona.

Slovenský bek mal okrem toho aj štyri hity a na ľade strávil 21:58 minúty v prvej obrannej dvojici práve s Carlsonom.

Fehérváry by sa tak mohol stať ďalším hráčom, ktorý by posilnil slovenskú reprezentáciu na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku. Piati hráči z NHL už predtým potvrdili účasť na svetovom šampionáte – Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Pavol Regenda, Tomáš Tatar a Martin Pospíšil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport