Na hlavný obsah

Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by funkcie v štátnej správe mali byť odmenou pre darcov Hlasu-SD

Ich obsadzovanie kritizovala Veronika Remišová.

Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by funkcie v štátnej správe mali byť odmenou pre darcov Hlasu-SD
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Dano Veselský

Minister vnútra a generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by funkcie v štátnej správe boli odmenou pre darcov strany. Reagoval tak na článok denníka Sme.

Obsadzovanie darcov strany do vedúcich funkcií kritizovala poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (Slovensko, KÚ, Za ľudí). Avizovala podnet na preskúmanie takýchto praktík prokuratúre.

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu na úradoch práce či pozíciu prednostu okresného úradu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá. Všetky pozície sa podľa neho vyberali na základe odbornosti.

Podobný názor má jeho stranícky kolega, minister práce Erik Tomáš. „Každý jeden riaditeľ úradu práce musel splniť zákonné podmienky. Každý jeden príspevok strane Hlas-SD musel byť poskytnutý v súlade so zákonom,“ uviedol Tomáš.

Remišová hovorí v súvislosti so zistením, že sponzori dostávajú lukratívne pozície v štáte, o prerážaní dna. „Hlas postupuje pri nomináciách do štátnej správy v duchu čím neschopnejší, tým lepšie,“ komentovala aj v súvislosti s ďalšími postami na úradoch či ministerstvách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko