Na hlavný obsah

Ministerka zdravotníctva bude čeliť odvolávaniu, opozícia vyzbierala dostatok podpisov

Prečo sa k opozičnej iniciatíve nepridala SaS?

Ministerka zdravotníctva bude čeliť odvolávaniu, opozícia vyzbierala dostatok podpisov
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) bude v parlamente čeliť odvolávaniu. Opozičné hnutia Progresívne Slovensko, KDH a Slovensko vyzbierali dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze. Vo štvrtok (2. 5.) doobeda ich odovzdali do podateľne Národnej rady (NR) SR.

Jedným z argumentov iniciatívy opozičných hnutí je, že ministerka Dolinková ohrozuje čerpanie peňazí z plánu obnovy a tiež celý projekt Rázsochy. Kritizujú najmä zrušenie zmluvy s firmou, ktorá projektovala výstavbu nemocnice Rázsochy v bratislavskom Lamači a rozhodla pre rozšírenie nemocnice v Ružinove.

Dolinková na tieto tvrdenia reagovala s tým, že sa rozhodla pre najrozumnejšie a najefektívnejšie riešenie.

Medzi predkladateľmi chýba opozičná strana SaS. Tá sa k návrhu nepostavila s dôvodu, lebo sa údajne nechce postaviť na stranu niekoho, kto problém s čerpaním peňazí z plánu obnovy už v minulom období spôsobil. Narážal tým na zástupcov rezortu zdravotníctva za hnutie Slovensko.

Zastupujúci predseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD) má sedem dní na vyhlásenie mimoriadnej schôdze. Je však otázne, či sa schôdzu podarí tvoriť, keďže sú na to potrebné aj hlasy koalície.

Dianie v Národnej rade SR sleduje redaktorka RTVS Barbora Šišoláková. Viac o možnom odvolávaní ministerky Zuzany Dolinkovej povedala v relácii RTVS Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko