Na hlavný obsah

Pri jazde na kajaku v Rakúsku zomrel Čech (†54). Z plavidla vypadol na nebezpečnom mieste

Nemohol sa dostať z divokej vody.

Pri jazde na kajaku v Rakúsku zomrel Čech (†54). Z plavidla vypadol na nebezpečnom mieste
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Pri jazde na kajaku vo štvrtok (9. 5.) pri rakúskej obci Weissenbach am Attersee zomrel 54-ročný Čech, uviedla agentúra APA.

Skúsený priaznivec vodných športov podľa agentúry pri zjazde rieky na nebezpečnom mieste vypadol z kajaku a nemohol sa dostať z divokej vody. Dvojica kolegov ho nakoniec vytiahla na breh, po prevoze do nemocnice ale zomrel.

Rakúska polícia v tlačovej správe uviedla, že sa nešťastie udialo okolo 11.40 h, keď muž zbiehal rieku Gimbach, ktorú podľa nej poznal. Napriek tomu sa v zložitej pasáži ocitol sám vo vode. Jeden z jeho kolegov a ďalší kajakári prišli na pomoc a zavolali záchranárov.

Záchranársky vrtuľník muža dopravil na lesnú cestu asi 50 metrov nad riekou, kde pokračovali pokusy o jeho oživenie. Nakoniec ho zdravotníci transportovali do univerzitnej nemocnice v Linzi, kde však potom zomrel.

Pri podobnej nehode tento rok 27. apríla neďaleko rakúskej obce Scheffau zomrel 36-ročný Čech. Podľa polície bol členom skupiny českých kajakárov. Pri prejazde narazil na kameň a bol stiahnutý pod vodu. Jeho telo sa našlo o deň neskôr.

Troch mŕtvych Čechov si potom vyžiadal v máji 2016 výlet po východošvajčiarskej rieke Landquart. V septembri 2015 sa utopil blízko horského strediska Lofer v Salzbursku sedemdesiatštyriročný Čech, keď sa s ním prevrhol kajak pri schádzaní divokej vody.

V apríli 2014 sa v Rakúsku pri schádzaní rieky Saalach utopil 36-ročný český kanoista. Muž z Brna sa s plavidlom prevrátil na konci úseku divokej vody v úseku Teufelsschlucht.

V júni 2013 na juhu Rakúska neďaleko obce Palfau zomrela pri schádzaní divokej vody na rieke Salza 21-ročná Češka. Spolu s ďalšou mladou ženou sa plavila na nafukovacom kajaku, ktorý sa prevrátil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet