Na hlavný obsah

Nebol spokojný s otázkami. Trump predčasne ukončil rozhovor

Moderátorke sľúbil odvetu.

Nebol spokojný s otázkami. Trump predčasne ukončil rozhovor
Foto: TASR/AP

Pre nespokojnosť s moderátorkou ukončil americký prezident Donald Trump v utorok (20. 10.) večer miestneho času predčasne rozhovor v televízii CBS. Následne pohrozil jeho predčasným zverejnením a novinárke obľúbeného programu sľúbil odvetu. Trump necelé dva týždne pred voľbami stupňuje útoky na médiá, v posledných dňoch nazval reportéra agentúry Reuters zločincom a televíziu CNN potom označil za „hlúpych šmejdov“.

Trump na twitteri kritizoval rozhovor s moderátorkou Lesley Stahlovou ako „podvod“ a „predpojatosť“. Pohrozil tiež, že rozhovor zverejní sám ešte pred tým, než ho má CBS oficiálne vysielať túto nedeľu (25. 10.) v rámci predvolebného špeciálu relácie „60 Minutes“ (60 Minút). Podľa zdroja denníka bola dôvodom ukončenia rozhovoru Trumpova nespokojnosť s otázkami moderátorky.

Trump na twitteri už stihol zverejniť niekoľkosekundový klip s moderátorkou, ktorý označil titulkom: „Lesley Stahlová z relácie 60 Minút nemá na sebe rúško v Bielom dome po tom, čo so mnou urobila rozhovor. Mnoho ďalšieho bude nasledovať.“

Republikánsky prezident pritom rúško na verejnosti nosia len zriedka a veľakrát spochybňoval jeho účinnosť v boji proti koronavírusu. Podľa New York Times mala novinárka nasadené rúško väčšinu času a Trumpom zverejnený záber ju zachytáva bezprostredne po interview, kedy si ho zložila.

Prezident stupňuje svoje útoky na médiá. V pondelok (19. 10.) pri svojom volebnom mítingu ostro kritizoval svojho tradičného nepriateľa – televíziu CNN, ktorá podľa neho neinformuje o ničom inom ako o pandémii COVID-19. Trump cez víkend tiež nezvyčajne ostro kritizoval uznávaného epidemiológa zo svojho vlastného tímu Anthonyho Fauciho, o ktorom vyhlásil, že je „pohromou“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet