Na hlavný obsah

Wales oznámil lockdown, potrvá dva týždne

Obyvatelia opustia svoje domovy len v nevyhnutných prípadoch.

Wales oznámil lockdown, potrvá dva týždne
WA 23 Birmingham - ¼udia èakajú v rade pred predajòou írskeho odevného reazca Primark v anglickom meste Birmingham v pondelok 15. júna 2020. V Anglicku úrady od pondelka povolili opä otvori všetky obchody. V Severnom Írsku obchody otvorili už v piatok. V Škótsku a Walese zostali naïalej zatvorené v rámci koronavírusových opatrení. FOTO TASR/AP Shoppers queue up outside Primark as it reopened, in Birmingham, England, Monday June 15, 2020. After three months of being closed under coronavirus restrictions, shops selling fashion, toys and other non-essential goods are being allowed to reopen across England for the first time since the country went into lockdown in March. (Jacob King/PA via AP) *** Local Caption *** choroba COVID 19 vírus koronavírus SARS CoV 2 pandémia obchod predajòa ¾udia rad sociálny dištanc otvorenie Foto: TASR/AP

Wales od piatku (23. 10.) zavedie dvojtýždňový úplný lockdown s cieľom zmierniť prudký nárast prípadov nákazy koronavírusom. Oznámil to v pondelok (19. 10.) waleský regionálny premiér Mark Drakeford, informovala agentúra AFP.

„Ak nebudeme konať, Národná zdravotná služba (NHS) nebude schopná postarať sa o zvyšujúci sa počet chorých ľudí,“ povedal. Lockdown vo Walese sa začne v piatok o 19.00 h SEL a potrvá až do 9. 11., uvádza na svojej webovej stránke stanica BBC.

Obyvatelia budú môcť opúšťať svoje domovy len v nevyhnutných prípadoch. Zavreté zostanú pohostinstvá, reštaurácie a väčšina obchodov a prevádzok. Zakázané budú i zhromaždenia ľudí, ktorí nežijú v jednej domácnosti, a to vonku aj v interiéri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet