Na hlavný obsah

Zmení sa režim na hraniciach, pendlerom zanikne výnimka

Podľa Krajčího bude počet infikovaných stúpať.

Zmení sa režim na hraniciach, pendlerom zanikne výnimka
Na snímke antigénové testovanie na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom v novembri 2020. Foto: TASR

Pendlerom, študentom či zamestnancom pracujúcim v zahraničí, na ktorých sa doposiaľ vzťahovala výnimka, by mala od 7. decembra pribudnúť povinnosť preukázať sa negatívnym antigénovým testom na koronavírus. Nemal by byť starší ako dva týždne. V piatok (27. 11.) o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

„Situácia sa na Slovensku otáča,“ tvrdí ďalej. Podľa neho v sa severných okresoch zlepšuje a v južných zhoršuje. Očakáva, že počty infikovaných by mali v najbližších týždňoch rásť. „Najvážnejšia situácia je v Prešovskom a Žilinskom kraji,“ upozornil šéf rezortu zdravotníctva.

Na snímke zľava minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) a prezident Slovenskej spoločnosti infektológov Pavol Jarčuška. FOTO: TASR

Priemerný počet úmrtí spojených s ochorením COVID-19 je v súčasnosti 30 prípadov denne. Celkový počet úmrtí spojených s koronavírusom je 1 000. „Kompetentné úrady potvrdili 771 prípadov úmrtí spôsobených priamo ochorením COVID-19,“ vysvetlil Krajčí.

Reprodukčné číslo narástlo z hodnoty 0,9 na hodnotu 1. Za posledný týždeň mierne klesol počet hospitalizovaných aj počet pacientov, ktorí potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Kĺzavý medián začal stúpať, z hodnoty 1 326 sa dostal na hodnotu 1 811.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko