Na hlavný obsah

V Indii nákladiak prešiel robotníkov, ktorí spali pri ceste. Najmenej 15 z nich zomrelo

Na indických cestách zomiera v priemere 17 ľudí za hodinu.

V Indii nákladiak prešiel robotníkov, ktorí spali pri ceste. Najmenej 15 z nich zomrelo
Na snímke indická sanitka. Foto: TASR/AP

V Indii v utorok (19. 1.) zrazil nákladný automobil robotníkov, ktorí spali pri ceste. Najmenej pätnásť z nich zomrelo, z toho 12 priamo na mieste. Ďalších šesť ľudí sa zranilo, uviedli agentúry DPA a AFP. Robotníci nocovali pri meste Surat v západoindickom štáte Gudžarát na chodníku pri ceste po celodennej práci.

Nehoda sa stala v utorok nadránom po tom, čo vodič po zrážke s traktorom prepravujúcim cukrovú trstinu stratil kontrolu nad nákladným vozidlom. Podľa polície je medzi mŕtvymi mladé dievča, osem žien a šesť mužov.

V indických mestách nie sú robotníci nocujúci na kraji ciest neobvyklým javom, pripomenula stanica BBC s tým, že obeťami dopravných nehôd sa títo ľudia stávajú pomerne často. Na cestách v Indii, ktorá má 1,3 miliardy obyvateľov, zomrelo podľa vládnych údajov v roku 2019 viac ako 150 000 ľudí. To je 410 za deň, respektíve 17 každú hodinu.

Na vine býva najčastejšie zlá kvalita ciest, zastaraný vozový park a neopatrné konanie. Hrozbu pre ľudí, ktorí cestujú za prácou nepredstavujú iba autá. Vlani zabil nákladný vlak v štáte Maháraštra 16 robotníkov, ktorí zaspali na trati po vyčerpávajúcom pochode počas prísne koronavírusovej uzávery.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet