Na hlavný obsah

Košický kraj vytvoril infolinku k očkovaniu proti COVID-19 pre seniorov

Dozvedia sa údaje o vakcínach aj nežiaducich účinkoch.

Košický kraj vytvoril infolinku k očkovaniu proti COVID-19 pre seniorov
Ilustračná snímka Foto: TASR

Košický samosprávny kraj (KSK) v stredu (10. 2.) spustil infolinku k očkovaniu proti COVID-19. V čase šíriacich sa hoaxov chce ľuďom pomôcť rozhodnúť sa na základe pravdivých a overených informácií, či podstúpiť očkovanie. Linka je v prvej fáze cielená na seniorov nad 65 rokov, ktorých žije v Košickom kraji takmer 123 000, uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

„Župné Dobrovoľnícke centrum Košického kraja už od marca minulého roka prevádzkuje telefonickú linku, kde sa môžu osamelí dôchodcovia porozprávať s dobrovoľníkmi. Z týchto rozhovorov vyplynulo, že starší obyvatelia nemajú dostatok informácií o očkovaní proti COVID-19 a ich prístup k informačným zdrojom je obmedzený. Slovensko sa pritom aktuálne nachádza vo fáze, keď môžu absolvovať očkovanie seniori nad 75 rokov veku. Chceme im preto poskytnúť odpovede na nezodpovedané otázky a pomôcť lepšie sa rozhodnúť,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Volajúci sa na infolinke dozvedia viac o význame očkovania, type a účinnosti vakcín používaných na Slovensku, ich výrobe a registrácii. Tiež tu získajú informácie o postupe očkovania, jeho výhodách aj rizikách, o možných reakciách a nežiaducich účinkoch vakcinácie. Náklady na prevádzku infolinky bude hradiť Dobrovoľnícke centrum Košického kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny