Na hlavný obsah

Po sérii útokov zomreli v Škótsku traja ľudia

Podľa polície o terorizmus nejde.

Po sérii útokov zomreli v Škótsku traja ľudia
Na snímke škótski policajti a záchranári. Foto: TASR/AP

Traja ľudia zomreli po sérii útokov, ktorá sa začala vo štvrtok (4. 2.) večer pred nemocnicou v škótskom Kilmarnocku. Polícia uviedla, že ako prvú o 19.45 h miestneho času napadli 39-ročnú ženu v aute na parkovisku pred nemocnicou, o dvadsať minút neskôr pobodali 24-ročnú ženu na ulici asi tri kilometre od miesta prvého incidentu a asi o 20.30 h zomrel 40-ročný muž pri autohavárii na okraji mesta.

Podľa polície vyšetrovanie nasvedčuje, že útoky sú prepojené a nešlo o teroristický čin, informovala stanica BBC.

Žene napadnutej v aute síce priamo na parkovisku poskytli prvú pomoc, obeť však svojim zraneniam na mieste podľahla. Pobodanú ženu previezli do nemocnice, ale ani ju sa nepodarilo zachrániť. Muž po havárii zomrel na mieste.

Polícia ubezpečila, že verejnosti v túto chvíľu nehrozí nebezpečenstvo. „Stále pracujeme na tom, aby sme získali úplný obraz so všetkými okolnosťami toho, čo sa stalo. Chcel by som všetkých ubezpečiť, že verejnosti nič nehrozí,“ uviedol policajný predstaviteľ. Nemocnica, pred ktorou sa útoky začali, je v piatok (5. 2.) v bežnej prevádzke, na mieste sú iba dve policajné dodávky a časť parkoviska je ohradená páskou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet