Na hlavný obsah

Lengvarský poprel, že Slovensko má výsledky o Sputniku z Maďarska. Zatiaľ neprišlo nič, tvrdí

Rozporuje tak slová Matoviča.

Lengvarský poprel, že Slovensko má výsledky o Sputniku z Maďarska. Zatiaľ neprišlo nič, tvrdí
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽANO) a skúmavky v laboratóriu v spoločnosti Imuna Pharm, a. s. Šarišské Michaľany. Foto: TASR

Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ nemá žiadne výsledky testov ruskej vakcíny Sputnik V, ktoré vykonáva certifikované laboratórium v Maďarsku. V piatok (30. 4.) to povedal šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Poprel tak vyjadrenia ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), ktorý vo štvrtok (29. 4.) po stretnutí s maďarským ministrom zahraničia Péterom Szijjártóom v Maďarsku uviedol, že Slovensko zrejme už niektoré výsledky z maďarských laboratórií má.

„Čaká sa na výsledky z Maďarska, k tejto hodine neprišlo zatiaľ nič,“ zdôraznil v piatok Lengvarský. Dodal, že príchod výsledkov testov zo vzoriek, ktoré si od Slovenska vyžiadalo Rusko, „je otázka mesiaca“. Až na základe výsledkov z oboch krajín sa podľa neho definitívne rozhodne o tom, či sa na Slovensku udelí povolenie na očkovanie Sputnikom.

Lengvarský zároveň potvrdil, že za zverejnenie zmluvy o nákupe ruskej vakcíny Slovensku nehrozí žiadna sankcia. Poukázal na zmluvný obsah, podľa ktorého je tak možné urobiť „po dohode oboch strán“. „Tá tu je. Slovensku nehrozí sankcia,“ zopakoval. Obsah zmluvy či výhodnosť pre Slovensko bližšie nekomentoval. „Bolo to podpísané za nejakej situácie, v nejakej dobe,“ zhodnotil šéf rezortu zdravotníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko