Na hlavný obsah

Prerušenie schôdze? Absurdné, mieni Šutaj Eštok. Dostál verí, že koalícia sa dohodne

Stalo sa tak už druhýkrát v priebehu niekoľkých týždňov.

Prerušenie schôdze? Absurdné, mieni Šutaj Eštok. Dostál verí, že koalícia sa dohodne
Na snímke zľava poslanci Matúš Šutaj Eštok (nezaradený) a Ondrej Dostál (SaS). Foto: TASR/ koláž RTVS

Nezaradený poslanec a člen Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok si nepamätá, že by sa niekedy v priebehu niekoľkých týždňov dvakrát prerušilo rokovanie parlamentu. Uviedol to v relácii Z prvej ruky na Rádiu Slovensko s tým, že je to „absurdné.“

Ondrej Dostál zo SaS verí, že koalícia sa nakoniec dohodne, jeho strana má dve výhrady – namieta prijímanie zákona v skrátenom legislatívnom konaní a tiež „dramatické navýšenie štátneho rozpočtu.“ Uznal, že prerušenie schôdze „zo dňa na deň“ nie je dobré.

Podľa Dostála sa tak však vytvoril priestor na stretnutia expertov koaličných strán. „Je potrebné ďalej rokovať,“ poznamenal. Zopakoval postoj SaS, pre ktorú je zvyšovanie daní „červenou čiarou.“

Šutaj Eštok pomery v koalícii označil za politický boj, podľa neho sa nič nezmenilo. Kritizoval tiež navrhovanú výšku deficitu a pomoc ľuďom zasiahnutých koronakrízou. Dostál považuje za „absolútne neprimerané“ porovnávať deficit v časoch, „keď sa ekonomike darilo“ a vtedy, keď krajinu zasiahla pandémia.

Myslí si tiež, že poslaneckým návrhom Petry Hajšelovej (Sme rodina), ktorý mení podmienky kolúznej väzby, sa netreba zaoberať, koalícia by sa mala zamerať na vládny návrh z dielne ministerstva spravodlivosti. Šutaj Eštok otvorenie témy zmien kolúznej väzby privítal, podmienky v nej vníma ako neľudské. „Potrebných zmien je veľa,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko