Na hlavný obsah

OĽANO odmieta prípadnú požiadavku na odchod Matoviča z vlády

SaS vyzvalo na rokovania.

Na snímke minister financií Igor Matovič a minister hospodárstva Richard Sulík.
Na snímke minister financií Igor Matovič a minister hospodárstva Richard Sulík.Foto: TASR/koláž RTVS
Foto: TASR/koláž RTVS

OĽANO odmieta prípadnú požiadavku strany SaS na odchod ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) z vlády. Takáto požiadavka je podľa OĽANO „v príkrom rozpore s koaličnou zmluvou“ a hnutie s ňou nebude súhlasiť.

Vyplýva to z verejnej výzvy, ktorú hnutia OĽANO adresovalo strane SaS. OĽANO zároveň zdôraznilo, že nebude hlasovať za predčasné voľby a vyzvalo SaS, aby sa vrátila k rokovaniam v koalícii.

„Žiadate opäť odchod predsedu hnutia OĽANO z vlády. Vaša požiadavka je v príkrom rozpore s koaličnou zmluvou a hnutie OĽANO s ňou nesúhlasí a taktiež určite nebude hlasovať za predčasné voľby,“ uviedlo OĽANO.

„Slovensko zažíva najťažšie časy vo svojej histórii, teraz nie je čas na povalenie vlády. Verím, že kolegovia z SaS sa rozhodnú zostať s nami,“ vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní vlády.

Odmieta tvrdenia SaS, že Matovič pri balíčku pomoci rodinám „vulgárne zneužil legislatívny proces“ a presadil ho s opozíciou, či to, že ním rozvrátil verejné financie. „Nič z toho nie je pravda,“ dodalo OĽANO.

„Vaša strana SaS ústami predsedu na rokovaní koaličnej rady totiž dala plný súhlas na navrhnuté finančné krytie a predloženie Rodinného balíčka do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní s tým, že síce s ním nesúhlasí, ale nebude ho vetovať. Tým akékoľvek spochybňovanie procesu a finančného krytia balíčka zo strany SaS stráca zmysel a nie je úctivé k pravde,“ píše sa v liste.

Rozhoduje sa o budúcnosti Slovenska

OĽANO odmieta aj obviňovanie z osobných útokov. „Buďme poctiví a priznajme si, že sú spravidla vždy z oboch strán. Niet pochýb, že sú zbytočné a úplne zbytočne prekrývajú všetko dobré, čo sme spolu spravili,“ uvádza hnutie.

Stranu SaS upozorňuje, že rozhoduje o budúcnosti Slovenska. „Ďalšie povalenie vlády bude viesť ešte k horšiemu výsledku ako tomu bolo v roku 2012, a to, že k Ficovi a Pellegrinimu sa do koalície pridajú fašisti z Republiky. Uvrhnete Slovensko do katastrofy.“

Vyzýva SaS k tomu, aby sa vrátila na rokovania koaličných rád. „Čaká nás spolu ešte veľmi veľa práce. Chceme spolu s vami ukázať ľuďom, že dobro krajiny je viac ako osobné spory. Toho, čo nás spája, je viac ako toho, čo nás rozdeľuje!“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko