Na hlavný obsah

Severné Taliansko zasiahli silné búrky

Extrémne počasie poškodilo desiatky domov a spôsobili zosuvy pôdy.

Severné Taliansko zasiahli silné búrky
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Silné búrky a prudký vietor lámali v utorok (26. 7.) v severnom Taliansku stromy, poškodili desiatky domov a spôsobili zosuvy pôdy. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

V oblasti Bergamských Álp severovýchodne od Milána sa podarilo zachrániť skupinu 16 mladých ľudí, ktorí po náhlom krupobití a hmle uviazli v horách. Jedno z dievčat sa pri páde zranilo.

V regióne Furlansko hasiči pomáhajú pri provizórnych opravách striech, ktoré poškodila víchrica, a čistia cesty po lokálnych zosuvoch. Zosuvy pôdy tiež zablokovali cesty a tunel v horskom stredisku Livigno neďaleko taliansko-švajčiarskych hraníc. Búrky poškodili aj vinohrady a lieskové sady v Piemonte.

Výstrahy platia aj pre iné časti Talianska

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami aj pre Toskánsko, kde na letisku vo Florencii prerušili leteckú dopravu. Letiskovú plochu zahalil dym z lesného požiaru, ktorý sa rozhorel v bezprostrednej blízkosti.

V Dolomitoch úrady varovali pred novým nebezpečenstvom na ľadovci na hore Marmolada, kde pri zosuve (3. 7.) zomrelo 11 osôb. Na ľadovci sa zväčšilo niekoľko trhlín a starosta alpského strediska Canazei preto nariadil rozšírenie červenej zóny, ktorá bráni prístupu verejnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet