Na hlavný obsah

Matovič odmieta odstúpiť pred prijatím navrhovaných opatrení

Premiér rokuje aj o prípadnej menšinovej vláde.

Najprv pomoc ľuďom, potom demisia. Takto reagoval minister financií Igor Matovič (OĽANO) na vývoj vládnej krízy. Koaliční lídri rokujú aj o možnosti menšinovej vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová požiadala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby krízu vyriešil do pondelka (5. 9.).

„Najprv pekne pomôžeme ľuďom, a keď to bude takto odfajknuté, veľmi rád odídem. A keď teda Rišo chce byť silou mocou ministrom hospodárstva, nech ním je, ale najprv nech si odrobí robotu,“ uviedol Matovič.

Schvaľovanie samotných bodov však môže trvať mesiace. Matovič tvrdí, že mu nejde o udržanie sa na ministerskej stoličke, ale o pomoc ľuďom v ťažkých časoch. Dodal, že záruku jeho odchodu Sulík má.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Premiér však potvrdil, že so zvyškom koalície rokuje aj o prípadnej menšinovej vláde. Mená náhradných ministrov prezradiť nechce. „To vám predstavím v pondelok, nebudem predbiehať. Ja som tak aj s pani prezidentkou dohodnutý, že čo sa týka mien, dám ich pani prezidentke,“ dodal.

„Nehľadáme nových ministrov, budeme hovoriť o cieľoch, ktoré naša strana chce naplniť v tejto vláde. A či to bude štvorkoalícia alebo iba trojkoalícia, tak potom povieme kolegom, ktorí zostanú v koalícii, čo chceme. Za akých okolností sme ochotní pokračovať ďalej,“ hovorí Boris Kollár (Sme rodina).

Kto ďalší z aktérov vládnej krízy podá demisiu, zostáva otázne. Konkrétnu hlavu nechce ani prezidentka. „Akékoľvek očakávania kohokoľvek sú nedostatočné vzhľadom na to, aká je na Slovensku realita. Pána premiéra som požiadala, aby sa akákoľvek agónia, pokiaľ ide o riešenie vládnej krízy, skončila najneskôr v pondelok,“ doplnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko