Na hlavný obsah

Napätá situácia na popradskom letisku stále trvá

Päťdesiat zamestnancov čaká na odchod riaditeľa.

Napätá situácia na popradskom letisku stále trvá
Na ilustračnej snímke budova letiska Poprad - Tatry. Foto: RTVS

Napätá situácia na popradskom letisku stále trvá. Päťdesiat zamestnancov čaká na odchod riaditeľa Petra Dujavu. Ten sa funkcie nechce vzdať. Odvolať sa ho nepodarilo ani na mimoriadnom valnom zhromaždení. Zmarilo ho mesto Vysoké Tatry.

Vyriešiť kritickú situáciu na letisku, plánoval rezort dopravy odvolaním riaditeľa, proti ktorému sa postavila väčšina zamestnancov. Jeden z troch akcionárov sa však zdržal hlasovania o programe valného zhromaždenia, čím zastavil celý proces.

„Bolo zmarené minoritným akcionárom, ktorým je mesto Vysoké Tatry, ktorého majetkový podiel nedosahuje ani jedno percento na základnom imaní spoločnosti,“ ozrejmila Katarína Bruncková (nom. Sme rodina), štátna tajomníčka Ministerstva dopravy SR.

„Sami sme neverili tomu, čo sme počuli, že akými obštrukciami sa dá zmariť takéto niečo,“ dodal Michal Pavela, predseda odborárov Letiska Poprad-Tatry.

Primátor mesta Vysoké Tatry na rokovanie vyslal svojho zástupcu. O stiahnutí rezignácie Petra Dujavu sa dozvedel na poslednú chvíľu.

„On dal žiadosť, že sa vzdáva. Teraz to stiahol a dal 6 strán. Ja to potrebujem preštudovať. Oni zvolali (zhromaždenie) rýchlo a neviem, či tam boli dodržané všetky postupy,“ povedal Ján Mokoš (nezávislí), primátor mesta Vysoké Tatry.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Valné zhromaždenie skončilo už pri bode dva s tým, že môj klient predložil v písomnej podobe aj ústne prezentoval pomerne rozsiahlu obhajobu,“ informoval Peter Weis, advokát Petra Dujavu.

„Ešte nad zákonom je aj morálka a etika a mal by to brať do úvahy. Povedali sme mu, že 80 % (zamestnancov) ho tu nechce a on sa tu drží zubami nechtami,“ dodal Michal Pavela, predseda odborárov Letiska Poprad-Tatry.

Ďalší pokus o odvolanie riaditeľa Petra Dujavu by sa mohol konať na ďalšom mimoriadnom valnom zhromaždení. Otázne je či ho predseda predstavenstva zvolá ešte do konca mesiaca .

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny