Na hlavný obsah

Povodne v Taliansku si vyžiadali najmenej desať obetí, nezvestné sú štyri osoby

Záplavy sú dôsledkom výdatných dažďových zrážok.

Povodne v Taliansku si vyžiadali najmenej desať obetí, nezvestné sú štyri osoby
Na ilustračnej snímke vlajka Talianska. Foto: Unsplash

Pri povodniach v stredotalianskom regióne Marche zahynulo v noci na piatok (16. 9.) najmenej desať ľudí. Nezvestné sú stále štyri osoby vrátane dieťaťa, uviedla agentúra ANSA.

Medzi nezvestnými je aj chlapec v mestečku Barbara, ktorý bol so svojou matkou v aute, ktoré uviazlo vo vode.

Podľa záchranárov sa žene podarilo s dieťaťom v náručí opustiť vozidlo, potom sa však strhla prúdom. Hasiči ju zachránili, po dieťati sa pátra.

„Nebola to povodeň, ale cunami,“ povedal Riccardo Pasqualini, starosta Barbary. Podľa šéfa miestnej civilnej ochrany Fabrizia Curcia vo štvrtok (15. 9.) večer v priebehu niekoľkých hodín napršala tretina toho, čo je v týchto oblastiach obvyklé za celý rok.

Vedenie provincie Ancona na pobreží Jadranského mora uviedlo, že záplavy sú dôsledkom výdatných dažďových zrážok zo štvrtkového popoludnia.

Šéf regiónu Marche Francesco Acquaroli situáciu označil za „vážnu meteorologickú krízu“, ktorá dáva dôvod na krajné znepokojenie.

Civilná ochrana vyzvala obyvateľov mesta Senigallie, aby sa zdržiavali iba na vyvýšených miestach. Hasiči v tomto pobrežnom meste zachraňovali ľudí na raftach, desiatky ľudí sa pred živlom museli uchýliť na strechy či stromy. Hlásili aj výpadky dodávok elektriny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet