Na hlavný obsah

OSN: Počet obetí samovražedného útoku na študovňu v Kábule sa zvýšil na 43

Medzi obeťami boli najmä dievčatá a mladé ženy.

OSN: Počet obetí samovražedného útoku na študovňu v Kábule sa zvýšil na 43
Na snímke afganské dievča ukazuje fotografiu svojej sestry, ktorá zahynula počas útoku samovražedného atentátnika v súkromnom vzdelávacom centre v Kábule. Foto: TASR/AP

Na najmenej 43 sa zvýšil počet obetí piatkového (30. 9.) samovražedného útoku na súkromné vzdelávacie centrum v afganskom hlavnom meste Kábul. Oznámila to v pondelok (3. 10.) Misia Organizácie Spojených národov (OSN) v Afganistane. Informovala o tom agentúra AFP.

Misia OSN na twitteri uviedla, že 43 osôb zomrelo a ďalších 83 utrpelo zranenia. Medzi obeťami boli najmä dievčatá a mladé ženy. OSN očakáva ďalší nárast v počte obetí.

Samovražedný útočník sa v piatok odpálil pri študovni, kde sa stovky študentov a študentiek pripravovali na prijímacie skúšky na univerzitu. K explózii došlo v západnej štvrti Kábulu väčšinovo obývanej šiitskými Hazármi.

Táto menšinová komunita je v krajine historicky utláčanou skupinou a v uplynulých rokoch sa stala terčom najbrutálnejších atentátov v Afganistane.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Ide o ďalšiu zo série násilností, odkedy sa v Afganistane pred niečo vyše rokom opätovne chopilo moci radikálne hnutie Taliban, pripomenula agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet