Na hlavný obsah

Zjazd žien v St. Moritzi vyhrala Talianka Curtoniová

Preteky mužov opäť zrušili.

Zjazd žien v St. Moritzi vyhrala Talianka Curtoniová
Talianska lyžiarka Elena Curtoniová. Foto: TASR/AP

Talianska lyžiarka Elena Curtoniová triumfovala v piatkovom (16. 12.) treťom zjazde sezóny Svetového pohára. Vo švajčiarskom stredisku St. Moritz vyhrala s náskokom 29 stotín sekundy pred krajankou a víťazkou predchádzajúcich dvoch zjazdov Sofiou Goggiovou. Tretia skončila domáca Corinne Suterová (+0,73).

V náročných podmienkach pri nízkej viditeľnosti a za sneženia využila Curtoniová nízke štartové číslo 2 a ešte relatívne dobre upravenú trať. Na pódium vystúpila premiérovo v sezóne. Z víťazstva sa tešila tretíkrát v kariére, z toho druhýkrát v zjazde. V najrýchlejšej alpskej disciplíne dokázala triumfovať ešte v Bansku v januári 2022.

Obhajkyňa malého krištáľového glóbusu Goggiová mala na kombinéze desiatku a odštartovala po krátkej prestávke spôsobenej pádom a zranením jedného z usporiadateľov. V hornej časti trate urobila chybu, keď až príliš atakovala jednu z bránok a vyšla z ideálnej línie.

Kontakt z bránkou jej navyše spôsobil zranenie ruky. Aj tak si však dokázala upevniť prvé miesto v hodnotení zjazdu pred Suterovou, ktorá zaznamenala štvrté umiestnenie na pódiu v sezóne.

Američanka Mikaela Shiffrinová skončila na 6. mieste a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová na 8. priečke. V sobotu (17. 12.) sa na rovnakom mieste pôjde ďalší zjazd, v nedeľu (18. 12.) je na programe super-G.

Vlhová neštartovala

Slovenka Petra Vlhová absolvovala v St. Moritzi oba tréningy, na štart prvého z dvojice zjazdov sa napokon nepostavila.

V stredajšom (14. 12.) tréningu obsadila časom 1:33,29 min. 43. miesto s odstupom 3,49 s na najrýchlejšiu Isabellu Wrightovú z USA, o deň neskôr zašla 50. čas (1:35,00 min), keď za najlepšou Goggiovou zaostala o 5,81 sekundy.

Vlhová mala v St. Moritzi absolvovať tohtosezónnu premiéru v rýchlostných disciplínach.

Zjazd mužov zrušili

Piatkový Super-G mužov v stredisku Val Gardena talianski organizátori zrušili. Preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní znemožnilo nepriaznivé počasie. Na trať napadal nový sneh a viditeľnosť sťažovala aj hmla.

V prebiehajúcej sezóne SP tak museli odložiť už šiestu súťaž mužského seriálu. V sobotu o 11.45 h by sa na rovnakom mieste mal konať zjazd, predpovede počasia však podľa agentúry APA nie sú optimistické.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport