Na hlavný obsah

Bayern Mníchov i AC Miláno zdolali súperov rovnakým výsledkom

Odvety sú na programe 8. marca.

Bayern Mníchov i AC Miláno zdolali súperov rovnakým výsledkom
Kingsley Coman sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi z Bayernu. Foto: TASR/AP

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Paríža Saint-Germain 1:0. O ich tesnom triumfe rozhodol krátko po zmene strán Kingsley Coman.

Domáci Parížania pôvodne ani nepočítali s Kylianom Mbappem, ktorý mal zranené stehno, no francúzsky kanonier nakoniec figuroval a súpiske. Odštartoval však len na lavičke a PSG tak mal vpredu dvojicu Lionel Messi a Neymar.

Warren Zaire-Emery prekonal rekord súťaže. Vo veku 16 rokov a 343 dní nastúpil ako najmladší hráč v histórii v zápase vyraďovacej časti LM.

Paríž vstúpil do prvého osemfinále veľmi pasívne a nechal hrať súpera. V prvom polčase mal len jedinú strelu. Bayern, bez zraneného Sadia Maneho, hrozil oveľa častejšie a vypracoval si aj šance.

PSG vstúpil do druhej časti aktívne a začal vysoko napádať, no hosťom vyšla v 53. minúte rýchla akcia po ľavej strane. Striedajúci Alphonso Davies poslal center na Comana a ten otvoril skóre.

Domáci v závere poriadne pritlačili a vypracovali si ešte niekoľko dobrých možností, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V závere fauloval Benjamin Pavard tesne pred šestnástkou Messiho a dostal druhú žltú a následne červenú kartu, takže si nezahrá v odvete.

Taliani s tesným náskokom

AC Miláno si na San Sire vytvorilo lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou, keď vyhralo nad Tottenhamom Hotspur 1:0 vďaka gólu Brahima Diaza zo siedmej minúty. Odvety sú na programe 8. marca.

Tottenham prišiel na San Siro bez viacerých zranených hráčov a tak sa v strede poľa predstavili mladíci Oliver Skipp a Pape Matar Sarr. Nehral ani zranený kapitán Hugo Lloris, ktorého v bránke nahradil Fraser Forster. Ten inkasoval už v siedmej minúte.

Harry Kane (vľavo) z Tottenhamu v súboji o loptu so Simonom Kjaerom z AC Miláno.
Harry Kane (vľavo) z Tottenhamu v súboji o loptu so Simonom Kjaerom z AC Miláno.Foto: TASR/AP

Na ľavej strane šestnástky sa presadil v súboji Theo Hernandez, ktorý vypálil prudko z uhla, Forster jeho strelu vyrazil a vytlačil aj dorážku Brahima Diaza, no ten na druhýkrát už dostal loptu do siete – 1:0.

Diváci v ďalších minútach videli vyrovnaný a bojovný duel bez väčších šancí. Tie neprichádzali ani po zmene strán, AC sa sústredilo na defenzívu a vyčkávalo na chyby hostí, no ani oni sa nevrhali do bezhlavých útokov.

Očakávaný tlak Spurs neprichádzal a, naopak, v závere mohli udrieť hostia, no hlavičky Charlesa de Ketelaereho a Malicka Thiawa išli tesne mimo tri žrde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport