Na hlavný obsah

Disney už nemôže spravovať okres, kde stojí jeho zábavný park. Nesúhlasili s republikánskou agendou proti LGBT+

Ide o pomstu republikánov.

Disney už nemôže spravovať okres, kde stojí jeho zábavný park. Nesúhlasili s republikánskou agendou proti LGBT+
Zábavný park Disney World na Floride. Foto: RTVS

Spoločnosť Disney World prišla o právo spravovať okres na Floride, kde ňou vybudovaný zábavný park stojí. Ide o odvetu republikánov za kritiku ich agendy namierenej proti LGBT+ ľuďom. Disney World na Floride je jedným z najväčších a najnavštevovanejších zábavných parkov na svete. Zamestnáva 75-tísíc ľudí.

Guvernér Floridy Ron DeSantis vyhlásil vojnu Disney. Nahnevalo ho, že spoločnosť otvorene kritizovala republikánmi presadený zákon, ktorý obmedzil diskusiu v školách o sexuálnej orientácii a identite.

Disney sa otvorenie postavil proti diskriminácii LGBT+ ľudí. Výsledkom je, že republikánmi kontrolovaný kongres na Floride odobral po pol storočí firme právo spravovať okres, kde stojí jej zábavný park Disney World.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Disney už nebude oblasť spravovať. Štát Florida je novým šerifom v meste. Ja mám toho veľa a tak sme vytvorili radu, ktorá bude v tejto oblasti vládnuť,“ skonštatoval guvernér Floridy Ron DeSantis. Oznámil mená 5 členov správnej rady. Ide o konzervatívcov a republikánskych donorov. Guvernér Floridy tvrdí, že firma mala v porovnaní s konkurenciou neférové výhody

„Táto firma profitovala desaťročia zo štátnej podpory a preto sa stala takou vplyvnou. Teraz budú podmienky rovnaké pre každého. Čo je dobré pre zábavný park Seaworld, musí byť dobré aj pre Disney,“ ďalej poznamenal.

DeSantis síce zatiaľ svoju kandidatúru na prezidenta neoznámil, ale údajne je to iba otázkou času. Podľa prieskumov verejnej mienky pôjde o najvážnejšieho rivala Donalda Trumpa v republikánskych primárkach.

Okrem Trumpa oznámila kandidatúru na prezidenta aj republikánka a bývalá veľvyslankyňa pri OSN Nikki Halyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet