Na hlavný obsah

Minister obrany Naď dostal obálku s ostrým nábojom: Nenechám sa zastrašiť. Ani náhodou!

Nestalo sa mu to prvýkrát, podľa neho ani naposledy.

Na snímke dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).
Na snímke dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).Foto: TASR

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) dostal obálku s ostrým nábojom. Takýto list mu doručili v deň výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (21. 2.). Poverený šéf rezortu o tom informoval na sociálnej sieti.

Naď uviedol, že v podobnej situácii nie je prvýkrát a podľa neho ani naposledy. „Vyhrážky rôzneho druhu mi chodia, či uz na domácu adresu alebo do práce, relatívne často. Je za tým politika, ale tiež zahraničné spravodajské služby. Nepochybujem o tom,“ skonštatoval.

Uviedol, že bezpečnostné zložky si plnia svoje povinnosti a už niekoľkokrát sa im podarilo odosielateľa podobných zásielok vypátrať. Doplnil, že niekoľko z nich už aj odsúdili. Podotkol, že sa nenechá zastrašiť rovnako, ako sa nenechal podplácať.

„Stále budem bojovať proti mafii a korupcii, stále budem bojovať za čo najlepšie podmienky nielen na obrane, ale v celej spoločnosti a stále budem presadzovať v zahraničnej a bezpečnostnej politike také stanoviská, ktoré sú v súlade so základnými záujmami Slovenska, nie Kremľa,“ dodal.

Vyzval, aby ľudia nepodliehali klamstvám

Minister obrany vyzval ľudí aby nepodliehali klamstvám, ale aby ani nestrašili tých, ktorí sa zo strachu rozhodli siahnuť k „nebezpečnej politike klamstiev a strachu a nenávisti.“ Rovnako majú vzdorovať nenávisti, nešíriť ju, ale bojovať proti nej. Vyzval zároveň médiá, aby šírenie nenávisti neumožňovali.

„Napríklad by sme mohli začať tým, že už by sme po vyše mesiaci mohli prestať dostávať tie isté otázky o (ne)mobilizácii, pretože tak skáčeme, ako extrémisti plní zloby pískajú a zamorujeme priestor neexistujúcou témou. Presne ako to šíritelia zla a nenávisti chcú,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko