Na hlavný obsah

Na trati v Recklinghausene zachytil nákladný vlak dve deti

Jedno zahynulo.

Na trati v Recklinghausene zachytil nákladný vlak dve deti
Ilustračná snímka nákladného vlaku. Foto: Unsplash

Nákladný vlak zachytil vo štvrtok (2. 2.) večer na železničnej trati v severonemeckom meste Recklinghausen dve deti. Desaťročný chlapec zomrel, o rok mladší chlapec utrpel vážne zranenia a musel sa podrobiť operácii. Po nej už nie je v ohrození života, uviedol server rozhlasovej a televíznej stanice WDR.

Tamojšia polícia spresnila, že k nešťastiu došlo o 18.12 h SEČ a vlak mal zachytiť viacero detí, ktoré následne vliekol niekoľko stoviek metrov, citoval nemecký denník Bild.

Prečo sa deti pohybovali na železničnej trati blízko hlavnej stanice 115-tisícového mesta, zatiaľ nie je jasné. Polícia chce v piatok (3. 2.) oblasť zdokumentovať aj za pomoci vrtuľníkov a dronov, bude tiež hľadať svedkov.

Podľa vyjadrení tamojších hasičov zasahovalo na mieste 35 hasičov a záchranárov. „Prehľadávali sme koľajisko,“ spresnil hasičský zbor prostredníctvom svojho hovorcu.

Vzhľadom na nízku viditeľnosť v dôsledku tmy a rozsah úseku, ktoré potrebovali prehľadať, nasadili na mieste nehody pri niekdajšej nákladnej vlakovej stanici v Recklinghausene aj dron, píše DPA.

V súvislosti s nehodou dočasne obmedzili regionálnu dopravu. Diaľková doprava fungovala bez obmedzení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet