Na hlavný obsah

Muža, ktorý sa vyhrážal prezidentke Čaputovej a exministrovi Naďovi, obvinili

Žiadajú pre neho aj väzbu.

Muža, ktorý sa vyhrážal prezidentke Čaputovej a exministrovi Naďovi, obvinili
Na ilustračnej snímke príslušníci NAKA. Foto: RTVS

Muža, ktorý sa mal vyrážať prezidentke Zuzane Čaputovej a bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi, obvinili. Čelí trestnému stíhaniu za nebezpečné vyhrážanie a nedovolené ozbrojovanie. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Národná kriminálna agentúra ho zadržala v utorok (27. 6.) v rámci akcie Pepino. Žiadajú pre neho aj preventívnu väzbu z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

„Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I podal v nočných hodinách návrh na vzatie obvineného do preventívnej väzby,“ priblížil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

Podľa informácií portálu má ísť o staršieho muža z Dunajskej Lužnej. Prezidentke aj exministrovi mal zasielať výhražné listy. Z domu vyšetrovatelia odniesli aj zbraň a náboje.

„Vyšetrovateľka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesla obvinenie zadržanej podozrivej osobe za trestné činy vydierania, nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania, ktorých sa dopustila aj v súvislosti s vyhrážkami bývalému ministrovi obrany a prezidentke SR,“ uviedla Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko